1. Maaltijden-inspiraties
  2. De beste koffietentjes van Amsterdam
De Beste Koffietentjes van Amsterdam

De beste koffietentjes van Amsterdam

Heerlijk rondstruinen door Amsterdam kan natuurlijk alleen gepaard gaan met een tussenstop voor een kopje koffie. Of misschien kom je met een kater uit bed na een wild feest in Amsterdam, dan is een goeie kop koffie de enige oplossing. De meest hippe en bijzondere koffietentjes schieten door de hele stad uit de grond. Genoeg plek om even tot rust te komen tussen het shoppen of bezoeken van musea door. In deze lijst vind je de beste koffietentjes van onze hoofdstad.

1. De Broodbar

Bij de Broodbar hebben ze honderden verschillende soorten broodjes. Van een simpele boterham met pindakaas tot een luxe sandwich. Je kan ook gewoon helemaal je eigen boterham in elkaar zetten met je favoriete ingrediënten. Belangrijker nog is de kwaliteit van de koffie. Hier haal je zeker een bak heerlijke goede koffie vergezeld van een lekker stukje taart. Wil je jezelf op een zondagochtend eens lekker verwennen? Laat dan het ontbijt van de Broodbar voor je deur bezorgen!

2. Roost

A post shared by kate butko (@katebutko) on

De naam zegt het al. Bij Roost staat de kwaliteit van de koffie op nummer 1. De koffiebonen worden lokaal geroosterd en hebben daardoor een extra rijke smaak. Daarnaast hechten ze ook enorme waarde aan de versheid van hun overige producten. Vers staat nou eenmaal synoniem voor smakelijker. Alles wordt bij Roost dan ook zelf gemaakt, van de croissant tot de jam, in de eigen keuken.

3. Macrota Sandwiches

[[Instagram:BPIKHjDAmti]] Versgebakken taart vergezeld van een heerlijk kopje koffie en keuze uit talloze heerlijke versbelegde broodjes. Macrota Sandwiches is een van de beste stops voor een heerlijke lunch of koffie met gebak. Daarnaast hebben ze ook heerlijke gezonde smoothies en een red velvet taart die smelt op je tong. Het café is onwijs gezellig ingericht, maar je kan ook al hun lekkernijen thuis laten bezorgen.

4. Anne & Max

A post shared by Anne&Max (@annemaxcoffee) on

Het is niet voor niets dat filialen van Anne & Max overal in Amsterdam, en nu ook buiten Amsterdam, als paddestoelen uit de grond schieten. Het is duidelijk dat deze twee ondernemers een gat op de markt aanvullen. Ze hebben een groot aanbod van hoge kwaliteit eten, ambachtelijke koffie en de heerlijkste taartjes. De producten zijn super vers, je moet het proeven, en wordt net als iedereen zo enthousiast over Anne & Max.

5. Coffee Concepts SandwichBar

Coffee Concepts heeft inmiddels twee filialen in Amsterdam, een op de Regulierdwarsstraat en een op de Jacob Obrechtstraat. De grote ramen bieden zich uitstekend voor een uurtje uitpuffen met een warme kop koffie. Ze hebben ook een afwisselend assortiment aan broodjes, muffins en taartjes. Het is geen straf om hier een tijdje aan tafel aan te schuiven.

6. De Bakkerswinkel

De Bakkerswinkel bestaat niet alleen in Amsterdam, maar ook in Den Haag, Utrecht, Zoetermeer en meerdere steden. Ieder filiaal is net zo knus en gezellig ingericht als de andere. Ze gebruiken voornamelijk biologische producten en streekproducten om zo iets aan het milieu bij te dragen. Daar bovenop hebben de ingrediënten vaak veel meer smaak. 

Al deze restaurants kunnen ook je ontbijt, lunch of koffie en tussendoortje bij je voor de deur bezorgen. Kijk snel op Deliveroo voor meer informatie.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application