1. Maaltijden-inspiraties
  2. De Beste Italiaanse Koffie Voor Een Fantastisch Begin Van Je Dag!
De Lekkerste Soorten Italiaanse Koffie Vind Je Hier

De Beste Italiaanse Koffie Voor Een Fantastisch Begin Van Je Dag!

Koffie drink je voor de gezelligheid of voor de opwekkende werking van de cafeïne die erin zit. Het is de perfecte manier op je dag te starten of om lekker bij te kletsen met de buurvrouw. Of misschien drink je koffie, omdat je het gewoon heel erg lekker vindt. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten koffie: espresso, cappuccino, ijskoffie, latte machiato,.. enzovoort. Welk soort koffie drink jij het liefst? Een straffe Italiaanse koffie of een verfrissende ijskoffie in de zomer?

1. Ijskoffie van Caffè Almondo

Van ijskoffie krijg je een echte energie boost. Dat komt door de cafeïne, maar natuurlijk ook omdat het zo koud is. En nog een voordeel is dat als je haast hebt en je dus geen tijd hebt om een warme koffie op te drinken, die ijskoffie er lekker vlot in gaat. Bovendien is ijskoffie ook een hele leuke afwisseling op je gewone koffie en vooral in de zomer kan zo'n koud kopje koffie heerlijk smaken. Bij Caffè Almondo kun je kiezen uit verschillende ijskoffies. De Soylicious met soya melk, de Caffe crema en onze favoriet is de Icecream frappe. Deze ijskoffie wordt gemaakt met vanille ijs, espresso, melk en vanille siroop. Een echt verwenmomentje voor jezelf!

2. Americano van Doppio

Er wordt wel eens gezegd dat de Italianen de americano een belediging vinden van hun espresso. Maar toch is ook deze vorm van koffie drinken ontstaan in Italië. Een americano is een espresso, maar dan aangelengd met heet water. De smaak wordt op die manier wat zachter en milder omdat een espresso op zich nogal straf kan zijn. De americano van Doppio is heerlijk zacht van smaak en toch niet te waterachtig. Helemaal zoals een goede americano hoort te zijn.

3. Latte Machiato van FOAM

Bij een latte machiato is natuurlijk de melk het allerbelangrijkste. Bij de latte machiato wordt er geen melk toegevoegd aan de espresso, maar omgekeerd. Er wordt een shot espresso toegevoegd aan de melk. Een goede barista besteedt dan ook veel aandacht aan de kwaliteit van de melk. Zij werken bijvoorbeeld met goede volle melk of biologische melk. Bij FOAM kun je helemaal zelf kiezen of je gaat voor een latte machiato met sojamelk, havermelk, amandelmelk of koeienmelk. Dus ook voor veganisten zijn hier heel wat lekkere opties.

4. Cappuccino van BitterSweetz

Eén van de meest bekende koffiesoorten is natuurlijk de cappuccino. Een goede cappuccino bestaat uit espresso, melk en melkschuim in gelijke delen. Bij het maken van een goede cappuccino is het in de eerste plaats belangrijk om te starten met een goede espresso. Vervolgens is de techniek van melk opschuimen van belang. Voor de lekkerste cappuccino's wordt meestal gewerkt met volle melk. En dat is ook het geval bij BitterSweetz. Hier kun je genieten van een heerlijk kopje cappuccino met een lekker stukje taart. 

Kan jij ook niet zonder jouw dagelijkse kopje koffie? Op Deliveroo vind je heel wat leuke adresjes met koffie in alle smaken. Laat dus maar snel zo'n heerlijk bakje koffie jouw richting uit komen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application