1. Maaltijden-inspiraties
  2. Van Bangkok naar Nederland - echte Thaise restaurants in Amsterdam
Van Bangkok Naar Nederland - Echte Thaise Restaurants In Amsterdam

Van Bangkok naar Nederland - echte Thaise restaurants in Amsterdam

Thailand staat hoog op de bucketlist van veel reis liefhebbers. Vanwege de cultuur, de geschiedenis, de natuur maar natuurlijk ook vanwege het eten. De Thaise keuken is een enorm rijke, met veel kruiden en specerijen. Het gebruik van verse groenten is enorm belangrijk voor de Thai. Deze worden ook minder lang doorgekookt, zodat ze meer smaak en voedingswaarden behouden. Amsterdam zit vol met echte Thaise restaurants waar je alvast een voorproefje kan doen, of herinneringen aan je reis naar Thailand op kan doen.

1.Pad Thai van Royal Thai

Pad Thai is hét nationale gerecht van Thailand en iedereen die wel eens in dit land is geweest heeft deze heerlijke noedels ongetwijfeld geproefd. Gebakken noedels met verschillende specerijen en groenten, meestal met kip maar ook erg lekker met garnalen, en een topping van gemalen pinda's. Het is het beste noedel gerecht ter wereld. Royal Thai in Amsterdam maakt de allerbeste Pad Thai van Nederland, waar de smaken en geuren je even naar het Oosten brengen.

A post shared by Ieke ✨ (@xiekex) on

Kijk hier als je de beste Pad Thai van Den Haag wilt vinden.

2.Keng Kiou Waan Kai van Jasmine Thai

Het is even een hele mond vol, maar dan heb je ook wat! Keng Kiou Waan Kai van Jasmine Thai is een geurige traditionele groene curry. Bereid met kokosmelk, kousenband, bamboe, broccoli en traditionele specerijenmix is dit een enorm gezonde en heerlijke keus. Naar wens is eventueel kip of ander vlees of vis toe te voegen. Maar let op, deze curry is wel alleen gemaakt voor diegenen onder ons die van een vurige tong houden!

A post shared by Daria Shik (@joice_j) on

3.Tom Kha Kai van Pho Sho

Tom Kha Kai is een traditionele Thaise soep. In Thailand wordt deze soep voornamelijk bij het ontbijt en de lunch gegeten, maar als Hollanders zien we het misschien meer zitten als avondeten. Het is een flinke maaltijdsoep, dus is daar zeker geschikt voor. De basis voor de soep is kokosmelk, gemixt met een heerlijk pallet van kruiden. Daar suddert kip in, en verschillende groenten. Bij Pho Sho in Amsterdam maken ze een knaller van een Tom Kha Kai met een flinke mix aan groenten voor een gezonde basis.

4.Krapau Gai van SOI 66

SOI 66 had als doel om de smaken van het streetfood van Bangkok naar Nederland te brengen. Nou, dat is ze gelukt. Ze hebben de beste curries die je in Amsterdam kan vinden, maar waar we jullie vooral kennis mee willen laten maken is Krapau Gai. Dit is een echt traditioneel gerecht dat door de Thaise bevolking misschien nog wel meer gewaardeerd wordt dan de PadThai. Krapau Gai is enorm fijn gesneden kip, met een bijzondere kruidenmix die je nergens anders tegenkomt. Je kan het zo eten, of met wat rijst.

A post shared by MMS (@melleschellekens) on

5.Pad Thai Koong van Adam & Siam

Pad Thai Koong is de traditionele Pad Thai, zoals hierboven beschreven, maar in plaats van kip wordt deze bereid met garnalen. Een heerlijke en misschien ook iets verantwoordelijkere combinatie. Adam & Siam maakt een hele goeie, en is sowieso een erg bijzonder restaurant dat iedereen wel eens moet proberen. Zoals de naam al doet vermoeden is hier een mooie fushion ontstaan tussen onze westerse keuken en de Thaise.

A post shared by Adam & Siam (@adamsiam.nl) on

Toe aan Thailand in je eigen huis? Bestel al deze gerechten en meer via Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application