1. Maaltijden-inspiraties
  2. Backpacken door Thailand - welk Thais eten past bij jouw reisstijl?
Backpackers En Thais Eten - Wij Raden Jouw Favoriete Thaise Gerecht

Backpacken door Thailand - welk Thais eten past bij jouw reisstijl?

Backpacken door Thailand is één van de populairste keuzes voor reizigers. Dit heeft te maken met de bezienswaardigheden, het prachtige landschap, de voordelige prijzen en niet te vergeten het lekkere Thais eten. Backpackers heb je in alle soorten: sommigen zijn vooral op zoek naar spiritualiteit en anderen kijken vooral naar hun budget. En op basis van je manier van reizen, maak je ook keuzes op vlak van eten.

Lekker eten is natuurlijk ons favoriete onderwerp en daarnaast wagen we ons ook wel eens graag aan een gokje. Vandaag raden wij wat jouw favoriete Thaise gerecht is op basis van wat voor soort backpacker je bent!

1. Tom Kha voor de hippie

Jij loopt er het liefst lekker losjes bij in een harembroek en je bent steeds op zoek naar authentieke plaatsen waar geen toeristen komen. Als hippie hou jij niet zo van de mainstream en dat vertaalt zich ook in de gerechten die je verkiest. Een pure Tom Kha zonder veel poespas vind jij het lekkerst. En bij De Thai wordt deze geurende kokosmelksoep op de traditionele Thaise manier gemaakt.

2. Pad Thai voor de budgetreiziger

Reizen is niet goedkoop. Jij bent dan ook steeds op zoek naar de meest budgetvriendelijke opties. In Thailand zit je dus helemaal goed en zeker wat betreft het eten. Maar ook in Nederland kun je budgetvriendelijke Thaise gerechten bestellen. Bij Jasmine Thai Cuisine kun je genieten van een heerlijk vullende Pad Thai voor slechts € 12,95.

3. Pho Pia voor de hangover reiziger

Voor jouw draait reizen vooral om zonnen, feesten en lol maken. Jij bent een echte hangover reiziger. Wat eten betreft kies jij vooral voor snelle en handige snacks die je doen denken aan je thuisland. Jouw favoriete Thaise gerecht is zonder twijfel Pho Pia; Thaise loempia's gevuld met kipgehakt, glas noedels en groenten. Deze smaakvolle party snack kun je bestellen bij Royal Thai. Dit is niet alleen erg lekker, je kater zal er ook in een mum van tijd door verdwijnen!

4. Red Curry voor de gulzige reiziger

Als jij reist, wil je alles ten volle in je opnemen. De natuur, de lokale bevolking en ook het eten van de streek. Jij durft je dan ook zonder probleem te wagen aan een pittige rode curry. Net zoals de locals hem graag eten. De lekkerste Red Curry vind je bij Thai Curry House. Die wordt klaargemaakt door echte Thaise chefs op basis van rode chilipepers, kokosmelk en verse ingrediënten, zoals mini aubergines, paprika en Thaise basilicum.

5. Salad Nua voor de spirituele reiziger

Reizen betekent voor jou 'op zoek gaan naar jezelf''. Voor jou staat spiritualiteit centraal. Bewust, gezond en met aandacht eten is voor jou heel belangrijk. Jij kiest dan ook meestal voor pure salades die gemaakt worden met lokale producten. De Salad Nua van Cookkai is jou op het lijf geschreven. Dit is een mild pittige gemengde salade met gegrild rundvlees.

Kies jij ook steeds voor gerechten die passen bij jouw reisstijl of laat je gewoon lekker alles op je af komen? Op Deliveroo heb je meer dan keuze genoeg.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application