1. Maaltijden-inspiraties
  2. Aziatisch eten? Deze 5 krokante hapjes met tempura moet je geproefd hebben!
Lekker Aziatisch Eten - 5 Krokante Gerechten Met Tempura

Aziatisch eten? Deze 5 krokante hapjes met tempura moet je geproefd hebben!

Hapjes in een krokant jasje, wie houdt daar nu niet van? In heel wat culturen vind je gefrituurde gerechten terug. Tempura is een typisch Japanse lekkernij. Verschillende ingrediënten, zoals groente of garnalen, krijgen een laagje beslag en worden vervolgens gefrituurd, waardoor ze lekker krokant worden. Doe daar nog een dipsausje bij en je hebt een ideaal aperitiefhapje of voorgerecht. De beste gerechten met tempura vind je in de Aziatische keuken. Wij maakten een top 5 met knapperige tempura gerechten die je Aziatische maaltijd helemaal compleet maken.

1. Ebi Tempura Roll

Streetfood by Lemon is een restaurant met ontzettend lekker Aziatisch eten. Beginnen doe je met hapjes, zoals Ebi Tempura. Dit zijn 3 garnalen met een krokant laagje. Als hoofdgerecht kun je smullen van diverse sushi rolletjes. En ook hier zitten knapperige exemplaren tussen. De Ebi Tempura Roll is een garnaal met tempura die verwerkt wordt in een sushi roll. Je hebt hier de heerlijke combinatie van zachte rijst met krokante tempura. Dat is pure verwennerij voor je smaakpapillen.

2. Tempura

A post shared by Deby (@debyrainbow) on

De naam van dit Japanse restaurant zegt het zelf al. Bij Tempura zit je helemaal goed als het op krokante hapjes aankomt. Op de menukaart staat een aparte sectie met enkel tempura hapjes. Zo kun je bijvoorbeeld smullen van Gemengde Groente Tempura, Garnalen Tempura en zelfs Oester Tempura & Inktvis Tempura. Deze krakende hapjes maken je sushi maaltijd nóg lekkerder.

3. Tempura Setto

A post shared by Sushi Chef Kent (@chefkensan) on

Wil je een volledige maaltijd die gebaseerd is op tempura? Kies dan voor de Tempura Setto van Konnichiwa. Dit gerecht bestaat uit tempura ebi met garnalen en groenten, gebakken rijst, edamame en gyoza. Edamame zijn groene sojaboontjes en gyoza is een variant op de Chinese dumplings. Het verschil met Chinese dumplings is dat Japanse gyoza gemaakt worden met een dunner beslag waardoor ze veel krokanter zijn. 

4. Tempura Chicken Wings

A post shared by Sheetal (@manchha) on

Garnalen en groente worden heel vaak in een knapperig tempura laagje gedoopt. Maar ook Tempura Chicken Wings zijn enorm lekker. Dit heerlijke hapje kun je bestellen bij A-fusion, een restaurant waar je moderne Aziatische gerechten kunt proeven. Deze krokante kippenvleugels zijn perfect als voorgerecht, maar smaken ook heel erg lekker in combinatie met je hoofdmaaltijd.

5. Tempura Temaki

Sushi heb je in alle kleuren, smaken en texturen. En zo nu en dan een rolletje met wat krokante tempura is de kers op de taart. Bij Suvi heb je oneindig veel keuze. Je proeft dat de sushi door ervaren chefs wordt gemaakt, want ze maken er elke keer opnieuw een echt feestmaal van. De Tempura Temaki moet je zeker geproefd hebben. Temaki is een handroll die gevuld wordt met lekkere ingrediënten. De Tempura Temaki van Suvi wordt bereid met tempura garnaal, komkommer en Japanse mayonaise. Lekker pittig en krokant tegelijk.

Als je de volgende keer Aziatisch eten bestelt, mag je zeker deze gerechten met tempura niet vergeten. Ze geven je maaltijd een lekkere krokante toets, waar je maar niet genoeg van kan krijgen. Deze en nog vele andere lekkere maaltijden vind je terug op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application