1. Maaltijden-inspiraties
  2. 5 x authentiek Italiaans in Rotterdam
5x Authentiek Italiaans in Rotterdam

5 x authentiek Italiaans in Rotterdam

Als we Italië zeggen, denken we natuurlijk direct aan pizza, pasta en risotto. Italiaans eten is comfort food pur sang met genereuze porties, zoals la mamma het maakt. Gelukkig moeten we niet helemaal naar Italië om de authentieke Italiaanse keuken te proeven. Ook in Nederland zijn heel wat goede Italiaanse restaurants te vinden. In Rotterdam vind je een keuze rijk aanbod en wij sommen speciaal voor jou de 5 meest authentiek Italiaanse restaurants op in deze fijne stad.

1. Jamie's Italian - Grotemarkt

Italian food Jamie Oliver style? Yes please! Want Jamie leerde zijn kookkunsten van niemand minder dan de Italiaanse Gennaro. Het menu van Jamie's Italian is gebaseerd op de klassieke Italiaanse keuken en omvat de meest geteste en geliefde recepten van la bella Italia. Verder bevindt het restaurant zich in een van de hipste plekken van Rotterdam: de Foodhal. Wat ons betreft echt een topplek!

2. La Pizza - Bentickplein

La Pizza staat bekend als de beste pizza van Rotterdam. Hier vind je pizza gebakken in een traditionele op hout gestookte steenoven. Daarnaast hebben ze ook een uitgebreide keuze aan antipasti en pastagerechten. En afsluiten? Dat doen we met iets dolci natuurlijk. Wat dacht van heerlijke profiteroles?

3. Gusto - Schiedamse vest

Bij Gusto wordt er zo veel mogelijk gewerkt met biologische producten en wordt alles vers bereid. Ze zijn steeds op zoek naar de beste leveranciers uit de buurt, zodat ze kunnen werken met de mooiste producten. En dat uit zich in een prachtige kaart: heerlijke charcuterie en antipasti, pizza, pasta, de klassieke vitello tonnato en ruime keuze aan bijgerechten.

4. Pastabar Sicily - DS Jan Scharpstraat

Zoals de naam doet vermoeden, brengt Pastabar Sicily jou de smaak van Sicilië. En dat doen ze met een uitgebreide keuze aan pastagerechten, zowel de klassiekers als verfijndere versies met bijvoorbeeld truffel. Daarnaast hebben ze ook een aanbod lekkere panini's voor tijdens de lunch. En de maaltijd afsluiten doe je met een authentiek dessert zoals tiramisu of cannoli.

5. Sugo - Westblaak

Bij Sugo vind je de pizza al taglio zoals je dat in Rome doet. Pizza al taglio zijn rechthoekige, voorgesneden stukken pizza. Voor een volledige maaltijd bestel je best twee of drie stukken. Ze hebben hier trouwens ook vegetarische en vegan opties. Om je maaltijd aan te vullen kun je kiezen voor een van hun side salads. Naast heerlijke pizza staat er ook heerlijks zoet op het menu: tiramisu, cannoli of panna cotta.

Ook zin gekregen in een heerlijke stukje pizza of overheerlijke kom pasta? Neem dan snel een kijkje op Deliveroo, want daar vind je namelijk allerlei authentieke Italiaanse restaurants, die allemaal aan huis komen leveren. Buon appetito!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application