1. Maaltijden-inspiraties
  2. Start je dag met een krachtige açaibowl of smoothie
Een Açaibowl Als Ontbijt Geeft Je Lichaam Een Boost

Start je dag met een krachtige açaibowl of smoothie

De açai is een klein besje dat je meer en meer ziet opduiken. Op social media zie je de mooiste plaatjes van smoothies met açai en kleurrijke açaibowls die als ontbijt worden gegeten. Açaibessen komen uit Zuid-Amerika. Het is erg moeilijk om deze besjes vers te consumeren omdat ze door het warme klimaat heel snel rot worden. Vandaar dat ze meestal verwerkt worden tot een poeder. De açai is een donkerpaarse bes die heel erg mooi oogt. Dankzij de mooie kleur en de gezonde eigenschappen is deze bes zo populair geworden. De bes bevat erg veel antioxidanten, vitaminen en mineralen. Dit paarse besje is dus niet alleen een lust voor het oog, het is ook een echte boost voor de gezondheid.

1. Açai Bowl

De açaibowls die je tegenwoordig ziet, zijn een echte streling voor het oog. Ze worden gemaakt met de mooiste en lekkerste toppings. De basis van zo'n bowl is een smoothie waar het poeder van de açai in verwerkt wordt. Daaraan dankt de smoothie ook zijn mooie paarse kleur. Omdat dit ontbijt vol gezonde voedingsstoffen zit, wordt het steeds meer gegeten. Wil jij graag je dag starten met een kleurrijke açaibowl? Bij Sajoer kun je er eentje bestellen.

2. Nut Açai Bowl

A post shared by Becky Li (@beckykyli) on

Er zijn veel variaties op de klassieke açaibowl. Meestal worden er toppings gebruikt zoals blauwe bessen en banaan. Bij JuiceLab kun je een açaibowl bestellen met amandelen en pindakaas. Nog andere toppings zijn granola, gojibessen, kokos, banaan en honing.  

3. Antioxidant Smoothie

Naast açaibowls zijn ook gezonde smoothies met açai enorm populair. Smoothies zijn een lekkere en makkelijke manier om in één keer een grote hoeveelheid vitamines binnen te krijgen. Je kan er immers verschillende soorten vruchten in verwerken. De Antioxidant Smoothie van Juice Brothers geeft je lichaam een echte opkikker. Deze smoothie wordt gemaakt met kokoswater, banaan, bessen, açaipoeder en gojibessenpoeder. Een goede optie voor mensen die wel wat extra energie kunnen gebruiken. 

4. Blueberry Açai Smoothie

Ook bij Sappi Rotterdam kun je de lekkerste sappen en smoothies bestellen. En ook hier mag een smoothie met açai niet ontbreken. De Blueberry Açai wordt gemaakt met açai, framboos, bosbes, appelsap en aardbei. De intens fruitige smaak is echt heerlijk en je doet er je lichaam ook nog eens een plezier mee. 

5. The Berry Company Açai Berry

De gezonde voordelen van de açai passen perfect bij een pokébowl vol verse groenten en vis. Bij Poké Bowl kun je dus niet alleen gezond eten, ook aan de drankjes wordt veel aandacht besteed. Combineer je voedzame pokébowl met een drankje met açai en bessen van The Berry Company. Zij brengen de lekkerste sapjes op de markt en het smaakje met açai moet je zeker eens proeven.

De açai heeft alleen maar voordelen. Dit besje zit boordevol gezonde stoffen waar je je lichaam een ware boost mee kan geven en ook de smaak is overheerlijk. De lekkerste sapjes, smoothies en açaibowls bestel je natuurlijk op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application