1. Maaltijden-inspiraties
  2. Kip van 't spit met aardappelpuree? Deze bijgerechten met aardappelen combineren perfect met je hoofdmaaltijd
5 Bijgerechten Met Aardappel Die Lekker Smaken Bij Kip Van 't Spit

Kip van 't spit met aardappelpuree? Deze bijgerechten met aardappelen combineren perfect met je hoofdmaaltijd

Aardappelen zijn het perfecte bijgerecht omdat je er oneindig mee kan variëren. En als we eerlijk zijn, is dit ook één van de lekkerste bijgerechten. Aardappelen smaken lekker bij vrijwel alle hoofdgerechten: kip, vis en vlees, maar ook in combinatie met groente. Vind je gekookte of gebakken aardappelen een beetje alledaags? Dan zijn deze 5 bijgerechten met aardappelen zeker een aanrader.

1. Zoete aardappelpuree

Een bijgerecht met aardappelen in combinatie met kip is een geweldige combinatie. Het is lekker en traditioneel. En waarom zou je niet eens kiezen voor zoete aardappelen? Zoete aardappelen zijn gezonder dan traditionele aardappelen en minstens even lekker. De beste kip van 't spit kun je bestellen bij Van 't Spit, inclusief lekkere bijgerechten zoals brood en koolsalade, maar wij konden niet weerstaan aan de Zoete aardappelpuree. Deze puree is lekker zoet en heerlijk gekruid en dat smaakt super lekker bij een sappig kippetje.

2. Friet

Een frietje met een flinke kwak mayonaise. Dit is het favoriete bijgerecht van veel Nederlanders. Frietjes smaken heel goed bij een stukje vlees, maar ook voor tussendoor uit een puntzak. Omdat we toch een beetje rekening willen houden met je gezondheid, kiezen we voor de Friet van Gys. In dit biologisch restaurant draait alles rond gezond en bewust eten. En dat geldt ook voor de frietjes. Dit zijn namelijk glutenvrije vegan frietjes met veganmayo. Een gezondere versie van de gewone friet en zeker niet minder lekker.

3. Bombay Alu

Aardappelen zou je misschien niet meteen linken aan Aziatische gerechten, maar toch worden ze ook in de Indiase keuken vaak klaargemaakt als bijgerecht. In restaurant Surya kun je bijvoorbeeld Bombay Alu bestellen. Dit is een aromatisch aardappelgerecht dat op de traditionele Indiase wijze wordt bereid met saus en specerijen. Daarnaast kun je bij Surya de lekkerste curry's en tandoori gerechten bestellen en die smaken heerlijk in combinatie met Bombay Alu.

4. Bombay Potatoes

Met Bombay Potatoes blijven we nog even hangen in de Aziatische sfeer. Want ook in Indiaas restaurant Taj Mahal kun je smullen van een heerlijk traditioneel aardappelgerecht. De Bombay Potatoes van Taj Mahal worden lekker pittig gekruid met kerrie en voegen zo extra smaak toe aan je hoofdgerecht. Voor dit gerecht bestaan er geen vaste recepten. Elke chef maakt dus zijn eigen originele versie van Bombay Potatoes; met saus of geen saus, pittig of mild en met verschillende kruidencombinaties. 

5. Garlic Chili Cheese Fries

En eindigen doen we met een lekkere portie friet, maar dan eentje gemaakt van zoete aardappelen. De Garlic Chili Cheese Fries van SNCKBR moet je echt geproefd hebben. Dit zijn zoete aardappelfrietjes met knoflook, chipotle, cheddar en skinny mayo. Dit bijgerecht smaakt lekker bij zowat alle hoofdgerechten die hier op het menu staan en eigenlijk ook op zichzelf. Eet ze bij je salade, burger, vis of vlees.

Aardappelen kun je op heel veel verschillende manieren klaarmaken, dat merk je wel aan de bovenstaande gerechten. Wil je nog meer lekkere bijgerechten met aardappelen ontdekken? Ga dan snel naar Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application