1. Maaltijden-inspiraties
  2. 5 x Lekkere Stamppot Om De Winter Mee Door Te Komen
De 5 Lekkerste Stamppotten Voor De Winter

5 x Lekkere Stamppot Om De Winter Mee Door Te Komen

Als we buiten rillen van de kou eten we...stamppot! Stamppot is een echte Hollandse winterklassieker. Het is al eeuwen oud, maar tot op vandaag blijft dit gerecht razend populair bij zowel jong als oud. Een traditionele stamppot doet ons meteen denken aan de keuken van onze moeder of grootmoeder. Het is eenvoudig, vullend en erg lekker. Een warme stamppot in de winter is altijd een goed idee. En met deze 5 lekkere variaties van stamppot trotseer je die gure winterdagen met gemak!

1. Boerenkoolstamppot

A post shared by P A T J E M (@patjem) on

'Hoe eenvoudiger een gerecht, hoe lekkerder' wordt wel eens gezegd. En dat geldt zeker voor een simpele boerenkoolstamppot.Traiteur Frederique is de allerbeste in het klaarmaken van oerdegelijke en smaakvolle gerechten. Voor een stevige boerenkoolstamppot zoals die van je grootmoeder, kun je hier ook terecht. De Oud hollandse boerenkoolstamppot van Frederique wordt klaargemaakt met aardappelen, boerenkool en rookworst uit eigen worstmakerij. Authentieke winterkost om van te smullen!

2. Stamppot Zuurkool

De perfecte stamppot zuurkool is lekker zacht en romig en niet te zuur van smaak. Precies zoals de chefs van Mister Meatball hem klaarmaken. Zuurkool is een echte wintergroente en smaakt heerlijk in een lekker stamppotje. Bij Mister Meatball worden de beste stamppotten, rookworsten en gehaktballen bereid inclusief lekkere sausjes en toppings zoals mosterd, pindasaus, zelfgemaakte jus of gebakken spekjes. Heb je grote honger? Bestel dan meteen een stamppot zuurkool met enkele stevige gehaktballen en je kan er weer helemaal tegenaan!

3. Boerenkoolstamppot met mosterdjus

De koks van DIS werken steeds met seizoensgebonden ingrediënten om zo tot een eenvoudige en gezonde maaltijd te komen. En ook voor een lekkere stamppot zit je hier helemaal goed. Wat dacht je van een boerenkoolstamppot met mosterdjus en piccalilly? De smaken van deze stamppot combineren verrassend lekker. Je proeft de boerenkool die licht bitter is met de zure piccalilly en dan die pittige mosterd jus. Een ware smaakexplosie in je mond!

4. Rauwe Andijvie

Nog zo'n lekkere groente die heerlijk smaakt in een stamppot is andijvie. Bij Foodies kun je een stamppot met rauwe andijvie bestellen. De stukjes andijvie zijn lekker fris en knapperig en passen perfect bij de gestampte aardappelen. Bij elke stamppot krijg je jus en spekjes en kun je nog kiezen tussen rookworst, gehaktbal of gegratineerde portobello met wintergroenten. Het is allemaal even lekker en je voelt je nadien zo heerlijk voldaan!

5. Rode bietenstamppot

Waar beter alle soorten stamppot proberen dan in Het Stamppotten Huis. Naast de heerlijke, licht zoete rode bietenstamppot kun je hier ook proeven van spinazie stamppot, indische stamppot, thaise stamppot en andere heerlijkheden. Het Stampotten Huis specialiseert zich in verse en unieke stampotten, dus deze topper mag je zeker niet missen in een stamppotten feestje.

Stamppotjes heb je in alle soorten en variaties. Het is een lekker vullend gerecht dat overheerlijk smaakt met rookworst, gehaktbal, spekjes of gehaktbrood. Bestel meteen jouw favoriete gerecht met stamppot op Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application