1. Maaltijden-inspiraties
  2. Je Wanderlust Combineren Met Culinaire Hoogtepunten? Dat Doe Je In Amsterdam!
Gebeten Door Wanderlust? Deze Hotspots In Amsterdam Mag Je Niet Missen

Je Wanderlust Combineren Met Culinaire Hoogtepunten? Dat Doe Je In Amsterdam!

In Amsterdam kun je elke dag wel een nieuw plekje ontdekken om te eten. Je hebt er zoveel keuze dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Houd jij ervan om nieuwe keukens te ontdekken en heb je tegelijk ook een grote portie wanderlust? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij nemen je graag mee op een culinaire trip door Amsterdam waarin we je tonen in welke buurt je moet zijn om de lekkerste gerechten te proeven.

1. Siomay - Rivierenbuurt

De gezellige wijk Rivierenbuurt ligt tussen de Scheldestraat en de Amstel. In deze rustige buurt met veel groen en brede straten vind je heel wat hippe tentjes om te eten. Is de Aziatische keuken helemaal jouw ding? Dan moet je zeker de siomay van Desa gaan proeven. Dit is een authentiek Indonesische vis dumpling met groenten, huisgemaakte pindasaus, witte rijst en kroepoek. Een gerechtje dat je op niet veel andere menukaarten zal terugvinden en het is echt onvergetelijk lekker!

2. Bakje Kibbeling - De Pijp

A post shared by Joey (@joeyut80) on

Als je in de levendige studentenbuurt De Pijp rondstruint en je zin krijgt in een lekker bakje vis, dan moet je zeker even binnenspringen bij Vishandel Albert Cuyp. Dit zaakje is al sinds 1950 een begrip op de Albert Cuyp. Hier heb je elke dag een ruim assortiment aan verse vis, maar je kunt er ook altijd een lekkere hap bestellen voor tussendoor. Het Bakje Kibbeling is razend populair. Dit is een eenvoudige snack, maar de vis wordt enorm lekker gebakken en je kan er een heerlijk sausje naar keuze bij bestellen. Een niet te missen adresje als je het ons vraagt!

3. Poké Bowl Salmon - Grachtengordel

A post shared by Martina Havlenova (@martikna) on

De Amsterdamse binnenstad is bekend om zijn unieke en wereldberoemde grachten. De Grachtengordel is een hele gezellig buurt: het water en die typische Hollandse stedelijkheid zijn op zich al reden genoeg om deze plek te bezoeken. Daar komt nog eens bij dat je hier ook erg lekker kunt eten in de vele restaurantjes. En als je hier toch in de buurt bent, moet je echt wel even een verse poké bowl met zalm bestellen. De Japanse chef-kok van Poké Bowl by STACH is een echte meester in het maken van deze Hawaiiaanse specialiteit. De zalm is super vers en van de hoogste kwaliteit en dat in combinatie met frisse komkommer, mango, avocado, wasabi, furikake, zwarte sesam, tobiko en soja-gemberdressing is een match made in heaven!

4. Broodje Zeedijk - Jordaan

De Jordaan is een van de meest bezochte buurten van Amsterdam. Je hebt er charmante kroegjes, kleine winkeltjes en culinaire hotspots. Tijdens een fikse wandeling krijg je natuurlijk honger en dan is een stevig belegd broodje de ideale oppepper. Het beroemdste broodje van Amsterdam vind je bij Slagerij Vet. Het Broodje Zeedijk is een zeer gegeerd broodje omdat het rijkelijk belegd wordt met super lekkere ingrediënten: sla, gerookte kip, uitgebakken spek en zeedijksaus. Dit unieke broodje is een hemels momentje van genot en mag je dus echt niet overslaan!

Elke buurt heeft zijn eigen unieke gerechten. Trek dus snel je wandelschoenen aan en maak een culinaire trip door Amsterdam! En als je liever in je zetel blijft hangen, bestel je toch gewoon bij Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application