1. Kitchen-stories
  2. Een feest van bijzondere burgers
Een feest van bijzondere burgers

Een feest van bijzondere burgers

'De eerste zondag dat we op jullie site stonden had ik meteen 25 orders,' vertelt Ruben Goerich, eigenaar van het Haarlemse Rubens Burger trots. Het tekent hoezeer de stad zat te wachten op deze plek, waar een half jaar na de opening de warme broodjes nog als ehhh warme broodjes over de toonbank gaan. Waar in Amsterdam de burgerbarren als paddenstoelen uit de grond schieten, is het in de Noord-Hollandse hoofdstad nog een relatief nieuw fenomeen. De enige ander die zich puur op burgers richt, is chef-kok Robert Kranenborg, met zijn Thrill Grill aan de andere kant van de stad. Geen slecht gezelschap dus.

Deliveroo

Rubens Burger is zo'n plek waar simpelweg alles klopt. De hele ruimte is in één blik te vangen en voelt, ondanks dat het nog gesloten en dus leeg is, al opvallend gezellig aan. Op de menukaart prijken maar liefst 14 verschillende burgers, allemaal even speciaal 'We hebben niet 1 echt klassieke burger, daaruit kun je wel opmaken dat het allemaal vrij bijzonder is. Neem bijvoorbeeld de Fette Apple Chick, een kipburger met blokjes appel, mesclun sla, paarse tomaat, gebakken appelblokjes met komijn, feta crumble, pecannoten en huisgemaakte tomatenpesto. 'Zelf gebruikte ik die ingrediënten vaak als ik een salade maakte, maar op een burger bleek het ook heel erg lekker.'

Deliveroo

'Ik heb een ondernemende achtergrond' vertelt de 30-jarige Ruben. 'Ik heb hiervoor een tijdje een salesbedrijf gehad en heel veel in de horeca gewerkt.' Dat het ondernemersbloed door de aderen stroomt, blijkt wel uit het feit dat zijn ouders onlangs het roer omgooiden en een indoor speelhal, genaamd Monkey Town, begonnen. 'Toen ik al met de plannen voor deze bar bezig was, heb ik een jaar meegedraaid in de keuken van het nieuwe bedrijf van mijn ouders, een zeer nuttige ervaring!'

Deliveroo

Door het grote aanbod aan heerlijk klinkende burgers blijkt dat mensen vaak moeite hebben om te kiezen. Daarom is een handig systeem bedacht: 'Op de menukaart hebben we kroontjes gezet achter de burgers die het meest populair zijn. Favoriet van de klanten, en ook wel echt van mij, is de Holland in de glorie Ja, een 100% dry aged biologische runderburger met mesclun sla, bacon, paarse tomaat, Hollandse belegen kaas en groentechips, afgetopt met huisgemaakte piccalilly mayonnaise, echt waanzinnig lekker!'

Deliveroo

Ondanks dat het Ruben voor de wind gaat met zijn burgerparadijs rust hij zeker niet op zijn lauweren en is hij altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering. Zo zijn er sinds februari al flink wat nieuwe burgers bijgenomen en houdt hij altijd z'n ogen open voor originele intiatieven. 'Vorig week sprak ik iemand die zwarte broodjes kan leveren, dat kan zomaar een keer leuk zijn voor een weekendactie. Of een burger gemaakt van zeewier, waarom niet? Nee, één ding kan ik je verzekeren, ik ga zeker niet achterover zitten leunen.'

Benieuwd naar deze bijzondere burgers? Bekijk hier het menu!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Image
Image