1. Food-trends
  2. Wat bestel jij tijdens ADE? Van krachtvoer tot het remedie tegen je kater!
Wat bestel jij tijdens ADE? Van krachtvoer tot het remedie tegen je kater!

Wat bestel jij tijdens ADE? Van krachtvoer tot het remedie tegen je kater!

I got a hangover

Iedere oktober is het weer zo ver, onze hoofdstad maakt plaats voor het grootste dance event van Nederland. Van woensdag tot zondag kan je er niet meer omheen en staan de beste feestjes op je te wachten! Dit alles klinkt natuurlijk geweldig, alleen staat de dag daarna je meestal iets minder aan. Gelukkig kunnen wij deze dag een stuk dragelijker maken met deze gerechten die een remedie bieden tegen die verschrikkelijke hangover.  

Deliveroo

Patat met mayonais

Dat vet eten goed werkt tegen een kater is bij de meeste algemeen bekend. Bij Deliveroo bieden wij gelukkig genoeg lekkere opties die een eind maken aan die bonkende koppijn en dorst die niet te lessen lijkt.

1. Voor je gevoel heb je de hele avond een strakke hoofdband om gehad als je s'ochtends wakker wordt, alleen is dat helaas bij de meeste niet het geval geweest. Die ontiegelijke hoofdpijn heb je te danken aan een tekort aan vocht in je lichaam. Om het vochtgehalte weer te verhogen kan je veel water drinken, maar ook met dranken die cafeïne bevatten zoals koffie en thee help je je lichaam hierbij. Bij Coffeecompany vind je de beste iced coffees die je redden uit de nood.

2. Al kan een vette hap de dag erna soms heftig op de maag vallen, is het voor de meeste niet weg te denken. Begrijpelijk, want een goed gevulde maag kan je toch het gevoel geven dat je er weer een beetje tegenaan kan. Bij Dapp frietwinkel hebben ze genoeg keuze om je de dag door te helpen, van frieten met mayonaise tot broodjes kroket, hier kan je nog een keer helemaal los!

3. Toch iets meer in zoet? Dan ben je bij Bloemers aan het juiste adres. Pancakes met stroop en suiker, vers fruit, spek en kaas, voor ieder wat wils!

4. Een ontbijtje met ei is onmisbaar tegen een kater. Eieren bevatten hardwerkende aminozuren die onder andere je leverfunctie verhogen en ze breken stoffen af die vrijkomen bij de lever na het drinken waardoor je later op de dag minder hoofdpijn zult krijgen. Bij Spargo vind je van alles, roerei, omelet of een lekkere uitsmijter.

Deliveroo

Hoe groener, hoe beter

De groen gekleurde gerechten zijn ook altijd erg van belang tegen een kater. Deze voedingsmiddelen zijn een bron van kalium. Dit is een belangrijke vitamine die vaak wordt uitgeput als gevolg van een vochttekort door alcohol. Hier alle groene toppers voor jou op een rij!

1. Bij De Groentemeesters hebben ze allerlei verse sappen, smoothies en broodjes. Onder andere toast met avocado, chilli en feta is goed te doen na een avond stappen!

2. Juicelab is een van de specialisten op het gebied van verse en gezonde sappen. De Lean Sweet Greens met ananas, selderij, komkommer, spinazie en tarwegras past perfect in dit rijtje!

3. De acai bowl is een hit waar je niet meer omheen kan. Zo ook tegen een kater is deze healthy bowl een goede optie.  Een favoriet is de "Acai Green" van Juice Brothers met banaan, peer, spinazie, kool, granola, kokosvlokken en hennepzaad. Dit helpt jou om er weer bovenop te komen.  

Deliveroo

Heb je zin in iets anders? Bekijk al het aanbod op deliveroo.nl!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application