1. Food-trends
  2. Vegan baby!
Vegan baby!

Vegan baby!

Vandaag is het World Vegan Day, maar wat is het nou precies? Verwar het niet met vegetarisch - veganisten gaan net een stapje verder. De meest voorkomende reden om vegan te worden is omdat men niet wilt bijdragen aan dierenleed en de vervuiling van de aarde. Meestal eten veganisten niet alleen geen dierlijke producten, ze dragen of gebruiken het ook niet (geen leer dus). Dus niet alleen geen vlees, ook geen pasta of een wollen trui bijvoorbeeld. Wat mag dan wel? Meer dan je in eerste instantie op zou komen. Van bananen tot aubergine, van bonen tot pompoen. Maar zit jij niet zo lekker in deze hoek maar wil je toch wel eens veganistisch eten of ben je al veganistisch en wil je eens lekker lui zo'n heerlijke maaltijd voor je laten maken? Daar zijn wij voor!

Deliveroo A fair pizza party

Wanneer je hoort dat een van jouw vrienden en vriendinnen vegan is geworden zal je wellicht niet gelijk enorm enthousiast reageren. Geen pizza parties meer? Zo'n snelle diepvriespizza de oven in schuiven als hij of zij onverwacht komt eten is geen optie meer?! Tuuuurlijk wel. Mastino V. has got you covered, de lekkerste pizza's van Amsterdam, beloofd!

Deliveroo

Soup straight for the soul

Soep? Hamburger? Lasagna? Ook deze pareltjes kan je gewoon zonder schuldgevoel bestellen! Beter & Leuk heeft ze alledrie op het menu staan. Wil je het helemaal feestelijk vegan afsluiten, staan er ook nog genoeg zoetigheden onder het kopje ''Sweets''. Vegan Carrot Cake moet je proberen, ook al is het alleen maar om te vergelijken of deze net zo lekker is!

Deliveroo

The Vegan Lover

Kan je die tijden nog voorstellen dat je na het uitgaan nergens meer zin in had dan een broodje gyros? En dat je je dan de volgende dag vrij schuldig voelde? Het goede nieuws is dat er niet alleen ook gezonde varianten van zijn, maar dat er ook nog eens een eerlijke veganistische optie op het menu van Meat & Greek staat. Green Gyros Pita for the win!

Deliveroo

Maar ook buiten onze hoofdstad…

In Utrecht staat er bij Gys zelfs een vegan kapsalon op het menu. Wat. Wil. Je. Nog. Meer. Den Haag blijft ook niet achter, waar je keurig een cheeseburger kan bestellen bij de Vegetarische Snackbar (met plantaardige cheddar of bacon!). Meer van de misosoep? Bertmans in Rotterdam maakt 'm met liefde klaar!

Deliveroo

Moge het duidelijk zijn: de keuze is reuze. Probeer het eens!

Pssst… Binnenkort kun je ook bestellen bij de Vegan Junkfood Bar!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application