1. Food-trends
  2. The story behind the dish: Pho
The story behind the dish: Pho

The story behind the dish: Pho

Voor wie überhaupt nog nooit van het gerecht heeft gehoord: pho is een Vietnamese noedelsoep. Traditioneel wordt het gemaakt met een zeer specifiek soort noedels, een kruidige bouillon en rundvlees. Mmmm dat klinkt al lekker! Mijn persoonlijke interpretatie van het recept is met garnalen, lekker veel gember en rode peper en natuurlijk doperwten (want een maaltijd zonder doperwten is als een kus zonder snor, oftewel de moeite niet).

Deliveroo

''Pho Sho!'' (sorry, we konden het niet laten)

Waar de oorsprong van deze fijne soep nou echt ligt, is onbekend. Wat we wel weten is dat in de jaren 1920 in Hanoi de eerste pho restaurants werden geopend. Waar de rijstnoedels oorspronkelijk uit China komen, komt de bouillon die normaliter wordt gebruikt voor de pho uit Frankrijk. Dus, een very international gerecht.

Deliveroo

Gestaag wint de pho terrein

Ondertussen is het internationale gerecht dan ook razend populair over de hele wereld. Google constateerde dat de zoektocht naar de geurige noedelsoep in de afgelopen tien jaar dan ook gestaag is toegenomen, met een duidelijke opleving in de afgelopen drie jaar. Er worden al wat speculaties gedaan dat in Amerika de pho wellicht sushi en pizza van de troon gaat stoten..

Deliveroo

Alles erin!

Natuurlijk kun je je pho helemaal zo inrichten zoals je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld tofu, basilicum, champignons, chilipeper limoen, mungboon of taugé toevoegen. En oja, hoisin saus of sriracha misstaat een Pho ook zeker niet. Leuk feitje: in Vietnam eten ze pho graag als ontbijt. Dat is voor ons dan wel weer te veel van het goeie.

Deliveroo

Wil je dit gerecht thuis opslurpen? Pho Sho by Baut wil je zeker weten in huis wilt halen. Verder kun je in Utrecht terecht bij Saigon voor traditionele pho's. Bourgondisch en aziatisch? Prima combinatie! Vietnamama en Vinpearl weten er alles van!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application