1. Food-trends
  2. The story behind the dish: Pad Thai
The story behind the dish: Pad Thai

The story behind the dish: Pad Thai

Ben je nog nooit in Thailand geweest?! Meeen je niet! Vast genoeg mensen in jouw omgeving wel, en grote kans dat je hun hebt gehoord over het lekkere eten in dat zonnige vakantieland. Daar waar ze gek zijn op rijst en noodles. Een van de favorieten die de Nederlanders bij blijft is de Pad Thai. Pad thai, ook wel phat thai of de wat minder makkelijk uit te spreken kway teow pad mag dan wel een eenbords gerecht zijn, het is een waar succesgerecht.

Pad not so Thai

Nu zou je zeggen, pad thai is een enorm typisch Thais gerecht. Niets is minder waar want het gerecht bevat weinig typisch Thaise ingrediënten, en er is zelfs twijfel over of het gerecht wel uit Thailand komt... Daar wordt het gerecht in ieder geval vooral verkocht in etenskraampjes en lokale eetgelegenheden. Naast de rijstnoedels zijn zoetzure saus, een gebakken ei en pindanoten een terugkerend ingrediënt. Verder krijg je of maak je vaak de keuze tussen kip of scampi's en verschillende soorten groenten.

Deliveroo

Lesje geschiedenis

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was rijst het meest populaire exportproduct van Thailand. De toenmalige president wilde graag dat de Thaise keuken ontdaan werd van Chinese invloeden en dus wat hem betreft mochten de eiernoedels vervangen worden door rijstnoodles. Zo gezegd zo gedaan, en zo zit jij vandaag de dag aan de pad thai met rijstnoedels. Want na de Tweede Wereldoorlog bleef de populariteit van pad thai stijgen en kwam het gerecht ook buiten Thailand op de kaart te staan. Uit een enquête die CNN in 2011 hield kwam dan ook de pad thai op nummer vijf (!) van de 50 lekkerste gerechten in de wereld!

Deliveroo

Dus wil jij deze befaamde nummer vijf van de lekkerste gerechten van de wereld zelf proberen of die vakantie in Azië herbeleven? Wagamama weet wel raad met de Aziatische keuken. Zij maken de pad thai met onder andere taugé, prei, chili pepers, rode ui, gebakken sjalotjes limoen. Kip en of garnaaltje erbij? Of toch tofu? Kan allemaal geregeld worden!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application