1. Food-trends
  2. The story behind the dish: nacho’s
The story behind the dish: nacho’s

The story behind the dish: nacho’s

Dé snack die niet weg te denken valt op het terras of tijdens de vrijdagmiddagborrel, een volle schaal gevuld met deze goudgele jongens met een grote hoeveelheid kaas, crème fraîche, jalapeños en guacamole eroverheen. Loopt het water bij jou inmiddels al in de mond?

If you don't like tacos, I'm nacho type

Het verhaal achter het ontstaan van de nacho is er een die leuk is om te vertellen tijdens het eten. We gaan terug naar 1943, vrouwen van een aantal Amerikaanse soldaten besloten na een tocht over te steken naar een Mexicaans stadje Piedras Negras om wat te gaan eten.

Ze kwamen bij een tentje terecht waar men druk bezig was met het houden van een hoognodige siësta en die dus eigenlijk gesloten was. Toch kon de ober, die de bijnaam "nacho" had, de vrouwen niet met lege handen laten staan. Hij pakte een aantal tortilla's, sneed deze in driehoeken, bakte ze in frituurvet, gooide er kaas en jalapeños overheen, en zo bracht hij deze overheerlijke snack ter wereld.

Deliveroo

Mexico Mexicooo

Kan jij na dit verhaal ook alleen nog maar aan nacho's denken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

  1. Bij Chiapas Taco Cartel in Amsterdam serveren ze de lekkerste Mexicaanse specialiteiten met een Europese twist. Taco's, burrito's, rijst met bonen en natuurlijk nacho's met guacamole, smullen dus!
  2. Bij Chidoz in Utrecht kan je niet alleen je eigen nacho bowl samenstellen, maar heb je ook de keuze uit plain nachos, nachos met twee dips naar keuze en nacho's met guacamole en een dip naar keuze! Voor welke optie ga jij?
  3. Bij Sloppy Joe hebben ze de enige echte klassieker in de aanbieding. De "macho nacho" met kaas, salsa, guacamole, sour cream en jalapeños.

Deliveroo

Heb je zin in iets anders? Bekijk al het aanbod op deliveroo.nl!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application