1. Food-trends
  2. The Story behind the dish: de kroket
The story behind the dish: de kroket

The Story behind the dish: de kroket

Ode aan de kroket

De kroket is een begrip in Nederland waar je niet omheen kunt. Al zien de meeste Nederlanders het als een nationaal gerecht, is dat niet helemaal waar...  De Fransen hadden namelijk hun "croquet" al ten tijde van Lodewijk XIV. Maargoed, dat mag de pret natuurlijk niet drukken, het is en blijft één van de meest bekende, meest bestelde(!) en lekkerste snacks van ons kikkerlandje. Of moeten we zeggen krokettenlandje?

Wat zit er in die pretkroket?

Heel simpel gezegd is de kroket een goudbruine krokante snack met een ragoutvulling. Dus… eigenlijk vrij gemakkelijk! ;)

Er wordt een mengsel gemaakt van boter, ui, kruiden, bloem, bouillon, vlees, slagroom en ei. Als dit uiteindelijk klaar is worden er rolletjes van gemaakt en door de paneermeel, ei en bloem gehaald. Daarna worden ze gefrituurd wat zorgt voor de oh zo lekkere krokante korst.

Deliveroo

Krokodel, die moet ik wel

Naast de vleeskroket, aardappelkroket, garnalenkroket en groentekroket, hebben we ook nog de krokodel, een combinatie van een kroket en een frikandel. Deze kroket is gevuld met het vlees van een frikandel, wat wil een mens nog meer?!

De toppers op Deliveroo  

Natuurlijk is deze Hollandse parel ook op Deliveroo te vinden. Onder andere kan je bij Van Dobben Bitterbal Service terecht voor de lekkerste bitterballen. Daarnaast hebben we ook de Van Dobben Eetsalon, Dapp frietwinkel, Grizzl Gelderlandplein, Tante Nel (ga zo maar eventjes door) waar de lekkerste broodjes kroket te bestellen zijn!

Deliveroo

Heb je zin in iets anders? Wij zijn de moeilijkste niet...  Bekijk het aanbod op deliveroo.nl!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application