1. Food-trends
  2. The story behind the dish: Grain Bowls
The story behind the dish: Grain bowls

The story behind the dish: Grain Bowls

Is het een hype, of is het voor altijd? Wie zal het zeggen. Maar weet jij wat het nou precies is, zo'n grain bowl? We vertellen je in ieder geval het volgende: het is makkelijk te maken en mega voedzaam. Het is eigenlijk alles wat je kunt willen in een maaltijd. Vullend, smaakvol, kleurrijk en je kunt het oneindig aanpassen. En bovendien: met wat planning en voorbereidingen maak je er een in een handomdraai.

Deliveroo

No grain, no gain

Wat je nou echt niet kan missen in een grain bowl zijn absoluut de proteïne, meer dan één soort groente, een saus om van alles een geheel te maken én iets van crunch er bovenop. En eventueel als final touch wat verse kruiden. De combinatie van smaken, texturen en temperaturen maken een grain bowl een smaaksensatie.

Deliveroo

Preppings, preppings, preppings

Een ander groot voordeel van een grain bowl is dat het makkelijk is om mee te nemen als lunch. Het geeft net wat meer bite dan een salade, en bovendien wordt een salade na wat uren in de ijskast er niet veel beter op. En met zo'n prepped grain bowl kom je ook makkelijk aan je dagelijkse groenten quota.

Deliveroo

All year long, all yeaaar

Om nog even door te gaan met lovend nieuws over deze parel voor het oog: de bowl gaat ook mee met de seizoenen. Is het zomer en zijn de tomaten en maïs op hun lekkerst? Roll it in the bowl. Maar, in de winter kan je er ook heus een feest van maken. Dus geen verdriet als je niet weet wat je met al die boerenkool moet. Zoete aardappel erbij, doperwten en avocado en niks geen sombere winter bowl!

Geen tijd om te preppen? Waahaa bowls kan wel wat voor je opscheppen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application