1. Food-trends
  2. Met dit recept zet je makkelijk en snel een heerlijke pompoensoep op tafel
Herfstig weer vraagt om versgemaakte pompoensoep

Met dit recept zet je makkelijk en snel een heerlijke pompoensoep op tafel

Dit herfstachtige weer vraagt gewoon om een lekker soepje. En als je net als wij ook zo dol bent op Halloween, heb je vast nog wel ergens een pompoen liggen (het liefst niet uitgehold). Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn voor deze soep, dit recept is namelijk easy peasy lemon squeezy. Komt ie!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 flespompoen of 400 gram voorgesneden pompoenstukjes
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • kerriepoeder
  • Staafmixer (geen ingredieënt, maar je hebt 'm wel nodig. Een pan ook trouwens. En ook iets om eventueel je pompoen mee te schillen)

Bereidingswijze

  1. Als je een zak voorgesneden pompoenstukjes hebt: schenk lekker een glas wijn voor jezelf in want dan kun je deze stap overslaan. Als je een losse pompoen hebt gekocht, verwijder dan eerst de schil en de pitten en snijd de pompoen in kleine stukken. Pas op je vingers!
  2. Snipper de uien (of snijd 'm gewoon in kleine stukjes) en hak de knoflook fijn
  3. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en zet op het vuur
  4. Bak de knoflook en de uien licht in de olie en voeg vervolgens een eetlepel kerriepoeder toe
  5. Doe nu de pompoenstukjes en de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten koken
  6. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout. Als je nog ander lekkers in de (koel)kast hebt zoals room of verse kruiden, gooi die er ook in! Hartstikke lekker.
  8. Enjoy!
Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application