1. Food-trends
  2. De lekkerste pancakes voor Nationale Pannenkoekdag
Nationale Pannenkoekdag

De lekkerste pancakes voor Nationale Pannenkoekdag

Hoera, 19 maart is het in Nederland Nationale Pannenkoekdag! Of je nou houdt van zoet of hartig, dik of dun, gerold of juist gestapeld: pannenkoeken zijn altijd in trek. Ter ere van deze mooie dag zetten wij een aantal heerlijke, bijzondere pancakes op een rijtje. En het allerbeste: je hoeft er niet voor in de keuken te staan, want ze zijn allemaal te bestellen via Deliveroo!

Japanse Soufflé pancakes

De Japanse Soufflé pancake is helemaal hot! De lichte en fluffy textuur van de pannenkoek zorgt ervoor dat deze echt op je tong smelt. Bestel de trendy Soufflé pancake bijvoorbeeld bij Soufflé Cafe in Rotterdam. Crème Brûlée, Matchaberry of Tiramisu Soufflé - en dat is slechts een greep uit het aanbod - do we need to say more?

Deliveroo

Amerikaanse pancakes

De welbekende American pancake is juist wat steviger van structuur dan de voorganger en wat dikker dan de Nederlandse pannenkoek. Amerikaanse pannenkoeken worden vaak tot in de hoogte gestapeld en rijkelijk bestrooid met verse toppings. Madam Pancake in Amsterdam heeft voor ieder wat wils: ga voor zoet met rood fruit of mango, of kies voor hartig met bacon of gerookte zalm.

Deliveroo

De Hollandse pannenkoek

De oude vertrouwde Hollandse pannenkoek kan uiteraard niet ontbreken in dit rijtje! Of je hem nou rolt of niet, de dunne pannenkoek is gewoon al-tijd goed. Naast de traditionele Hollandse pannenkoeken zoals appel, kaas en spek, biedt The Pancake Bakery in Amsterdam ook internationale versies aan. Wat dacht je van Pannenkoek Braziliaanse met mokkasaus en amaretto? En ze hebben ook miniatuur pannenkoeken op het menu, oftewel: poffertjes!

Deliveroo

Peking eend flensjes

Last but certainly not least nog een hartige variant: Chinese pekingeend flensjes! De flinterdunne flensjes worden belegd met hoisin saus, komkommer, bosui en natuurlijk de ster van de show: peking eend. Je mag ze zelf vouwen, dus naast een lekkernij is het ook nog eens een leuke tafel activiteit. Tip: vouw eerst de zijkanten, en rol vervolgens het geheel op. De zalige pekingeend pannenkoekjes kan je onder andere bij Bambu Kitchen in Haarlem bestellen.

Deliveroo

Ook zo gek op pannenkoeken? Bekijk dan vooral hier al het aanbod in jouw buurt.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application