1. Food-trends
  2. 10 x de lekkerste ontbijt tenten in Rotterdam
10x de lekkerste ontbijt tenten in Rotterdam  

10 x de lekkerste ontbijt tenten in Rotterdam

Hello breakfast! Er zijn genoeg wetenschappelijke onderzoeken die het belang van een goed ontbijt benadrukken. De gemiddelde Nederlander ontbijt waarschijnlijk nog steeds ''simpel'' met een boterham met kaas of een bakje yoghurt, maar waarom niet die sleur eens doorbreken? Zet je ontbijt eens in de schijnwerpers in plaats van je lunch of diner en bestel een ontbijtje. Wij zetten de 10 allerlekkerste ontbijt tenten in Rotterdam voor je op een rijtje, zodat je goed geïnformeerd en weloverwogen aan het ontbijt feestje kan beginnen.

1. Baker & More

Baker & More is een favoriet onder de Rotterdammers en biedt, naast gezonde sappen, drie keuzes waar je je vingers van aflikt. Of je nou kiest voor de O'ats My God, Yoghurt Lovers of Baker's Dough Best, you won't regret.

Deliveroo

2. Bertmans

Bertmans heeft zich op gebied van kwalitatief eten allang bewezen, en de ontbijtjes zijn dan ook iets waar de vaste klanten geen genoeg van kunnen krijgen. Je hebt keuze uit drie verschillende bowls met yoghurt en toppings, fruit crumble of een gezonde quinoa bowl voor de stevige honger. Ps. De fruitcrumble is onze persoonlijke favoriet!

Deliveroo

3. The Tea Lab

The Tea Lab verdient zeker een plek in de top 10 want hier bestel je een kleurrijke Smoothie Bowl met banaan, spinazie, avocado, kokosmelk, boekweit granola, chiazaad, cacao én nibs. Voor wie dit nog niet aandurft hebben ze ook yoghurt bowls met de leuke namen: Berry Nice, Man Goes Nuts, Bananas Honey en Mr. Brownie!

Deliveroo

4. Green Delight

Choose the groene of fruit smoothie bowl, they have got it all. En wat dacht je van een Egg Muffin? Of een Hong Kong Style French Toast? Er staan hier gerechten op de kaart waarvan je niet eens wist dat je ze kon ontbijten. Hoe meer informatie, hoe meer variatie!

Deliveroo

5. PURE Juice Bar

Heb je nou nog nooit een smoothie bowl geproefd? Of überhaupt ervan gehoord? Haast je, en bestel deze bij de PURE Juice Bar. Je zult je verbazen, want doordat het bevroren fruit gemixt is met yoghurt heb je het gevoel dat je ijs aan het eten bent, maar dan hartstikke gezond. Bij PURE hebben ze vijf opties die je ook nog kan combineren met een cold press juice.

Deliveroo

6. Sajoer

Sajoer was de eerste echte slowjuice bar in Rotterdam en maakt voor jou niet alleen lekkere slowjuice sappen, maar ook heerlijke ontbijtjes. Bij Sajoer kan je terecht als je voor de zoete variante van de smoothiebowl gaat (kies de vanille of choco bowl) of ga voor een ontbijtje met havermout met rozijnen, kokosolie, amandelmelk, maple syrup, huisgemaakte granola en fruit.

Deliveroo

7. Juffrouw van Zanten

Of je nou zin hebt in muesli, roerei met gepofte tomaatjes, granola of een zoete pancake, Juffrouw van Zanten heeft het. Van Zanten heeft het milieu hoog in het vaandel en kiest doelbewust voor lokale producten. Best fijn om je dag te beginnen met producten waarmee je de aarde minimaal belast, toch?

Deliveroo

8. Nixy & Lexy Chinese Breakfast

De naam verraad het al, Nixy & Lexy serveert elke dag een stevig Chinees ontbijt waarmee je de hele dag vol kan houden. Ze hebben zich laten inspireren door het ontbijt van Chinese arbeiders die in hun thuisland dagelijks genieten van 'Ongee', Dim Sum of Noodles. Voor als je eens een cultureel uitstapje wilt maken qua ontbijt!

Deliveroo

9. Visser & Ko

In het centrum van de havenstad vind je Visser & Ko. Je kunt hier terecht voor drie soorten Yoghurt Shakes en drie soorten Havermout smoothies, en we kunnen je vertellen, kiezen is zo makkelijk nog niet. Mocht je nou toch iets minder vloeibaars willen ontbijten, kan je altijd nog gaan voor de 'Rotterdammert' met kaas, rucola, komkommer en krotenmosterd.

Deliveroo

10. Uit Je Eigen Stad

'Eten wat de stad schaft!' zoals ze zelf zeggen. Wat bijzonder is aan Uit Je Eigen Stad, is dat ze werken met ingrediënten die ze zelf verbouwen op de stadsboerderij. En mocht het nou zo zijn dat ze het zelf niet kunnen verbouwen, dan halen ze het bij boeren uit de regio. Het ontbijt hier is de hele dag te bestellen! Dus bestel yoghurt met hun zelfgemaakt granola en fruit met een heerlijk croissantje erbij voor een klassiek (en duurzaam) ontbijtje.

Deliveroo

        Zin gekregen in een ontbijtje aan jouw eettafel of vanuit je bed? Waar wacht je op?!  

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application