1. Food-trends
  2. Hoe kan je zorgen dat je werknemers productiever zijn?
Hoe kan je zorgen dat je werknemers productiever zijn?

Hoe kan je zorgen dat je werknemers productiever zijn?

Je hebt je waarschijnlijk wel eens afgevraagd hoe jij en je team zo productief mogelijk kunnen blijven tijdens een werkdag. Wetenschappers van de Brigham Young University in de VS hebben onthuld dat werknemers met ongezonde eetgewoontes 66% meer kans hebben op productiviteitsverlies dan gezonde eters *. Eten is de sleutel om productiviteit gedurende de dag te verhogen of te behouden. Het juiste eten op het juiste moment is essentieel tijdens een hectische werkdag.

Hier zijn vier tips die zorgen voor een productieve werkdag:

1. Sla het ontbijt niet over!

Het is belangrijk om een werkdag niet op een lege maag te beginnen. Begin je dag met een stevige maaltijd: vol eiwitten en koolhydraten. Pas op met cafeïne, het is goed voor je productiviteit en om de vermoeidheid te verslaan, maar als het met mate wordt geconsumeerd kan het de slaapcyclus verstoren.

Deliveroo

2. Eet kleine en frequente maaltijden

Kies niet voor drie zware maaltijden per dag, maar geef de voorkeur aan lichte maaltijden met normale, gezonde snacks zoals fruit. Dit is belangrijk om zo je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en te voorkomen dat je productiviteit daalt.

Deliveroo

3. Snacks? Ja, maar de juiste

Snacks zijn niet perse slecht, ze kunnen je helpen om die extra boost te krijgen die je nodig hebt als de vermoeidheid begint. Maar in plaats van snoep of zakken chips open te trekken, zijn dit betere opties:

  • Amandelen - om de focus te vergroten
  • Eieren - om het geheugen te verbeteren en reactietijd tijden te versnellen
  • Bananen - vol met glucose om je te helpen geconcentreerd te blijven de hele dag
  • Donkere chocolade - om je prestaties te verbeteren en stress/angst te verlichten

Deliveroo

4. Water, water, water  

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar uit onderzoek bleek dat een gemiddeld persoon in Nederland slechts 4 glazen per dag drinkt, wat ver onder de 2 liter ligt die wordt aangeraden. Onze hersenen bevatten ongeveer 70% water en daarom kan onvoldoende hydratatie je welzijn en productiviteit beïnvloeden. Je moet altijd een glas of fles water binnen handbereik hebben.

Deliveroo

* Bron - https://news.byu.edu/news/poor-employee-health-means-slacking-job-business-losses

Wil je meer weten over Deliveroo op de werkvloer, klik dan hier: https://deliveroo.nl/en/business

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application