1. Food-trends
  2. Hét antwoord op je kater!
Hét antwoord op je kater!

Hét antwoord op je kater!

X (C2H5OH ++) = Y (B x 2 + 20gP) + (+ AV + rk2 + SPF x 10)

Een nacht feesten met je vrienden kan onbetaalbaar zijn, maar die dag erop… die moeten we helaas voor lief nemen. X leidt tot Z, van regen wordt je nat, oorzaak en gevolg.

Waar groene smoothies de afgelopen jaren de liters water met paracetamol hebben vervangen, komen wij met een wetenschappelijk onderbouwd anti-kater middel.

Stampende hoofdpijn en een dorst die niet te lessen lijkt? De Schotse voedingsdeskundige Amanda Hamilton heeft een formule opgesteld en wereldkundig gemaakt die het begin van het nieuwe jaar, en de rest van 2017, weer een beetje draaglijk maakt.

Deliveroo

Wat houdt deze formule in?

X = het aantal drankjes dat je de nacht ervoor hebt genuttigd

Y = het perfecte anti-kater middel

B x 2 = twee sneetjes brood. Zuurdesem om je morrende maag tot rust te brengen, en volkoren voor de gezonde optie.

20gP = 20 gram proteïne zoals eieren, quinoa of zalm om de honger te stillen en het bloedsuikergehalte wat op te krikken. Rood vlees zorgt voor een extra boost aan ijzer.

+ AV = Avocado, omdat deze bron van kalium eigenlijk onmisbaar is in welk ontbijt dan ook.

+ rk2 = Rucola, hoe meer, hoe beter. Bittere groenten zoals rucola en artisjokken bevorderen de werking van je lever, en die kan wel wat hulp gebruiken na vannacht.

+ SPF x 10 = Zoete aardappel (jazeker, frietjes mogen!) vol vezels, bètacaroteen en vitamine B is het wondermiddel tegen misselijkheid en je trillende handjes.

Laat die koude oliebollen in de koelkast staan, en kom maar op met 2017!

Deliveroo

Amanda Hamilton, licht toe: "De fysiologische verklaring voor een kater is een mix van uitdroging, een tekort aan mineralen in je lichaam, een te laag bloedsuikergehalte en de giftige na-effecten van alcohol. Het verlies van vocht en tekort aan voedingsstoffen kan worden tegengegaan door voedsel, dat daarnaast ook je energieniveau helpt balanceren. Groene smoothies zijn nu eenmaal niet direct het eerste waar mensen aan denken na een wilde nacht, dus deze formule zou je moeten helpen om je weer een beetje mens te laten voelen.

Kate Thomas, van Deliveroo, vertelt: "We hebben allemaal weleens last gehad van brakke dagen tijdens de feestdagen; dus dit jaar wilden wij van Deliveroo jou hét perfecte antwoord op je kater presenteren, om ervoor te zorgen dat je weer op krachten komt en je je weer in het feestgedruis kunt storten."

Laat die nieuwjaarsborrels maar komen!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application