1. Food-trends
  2. Grote artiesten, krankzinnige wensen
Grote artiesten, krankzinnige wensen

Grote artiesten, krankzinnige wensen

Ieder mens zijn wens. En als artiest mag je wat wensen. Amsterdam stroomt deze week over met artiesten. Wat brengt dat allemaal met zich mee?

Om het lekker overzichtelijk te houden hebben veel celebrities een lijst met wensen (eisen) van benodigdheden die aanwezig mogen (moeten) zijn tijdens een optreden backstage: een zogenoemde rider. En als echte grote speler mag die lijst best wel lang zijn. Call us crazy maar soms gaat het een beetje ver…

1.     Waar het allemaal begon is…

Dankzij Van Halen is het hele rider verhaal begonnen. Dankzij de opvallende en bizarre eisen van deze band. Deze rider is het formaat van een chinees telefoonboek met als belangrijkste eis… een hele grote bak M&M's, zonder bruine M&M's. Smaken deze anderes? Nooit gemerkt…

2.     Slapeloze nachten voor Eminem

Over M&M's gesproken. De lijst van Eminem lijkt op een verlanglijstje van een kind van 11. Rapper Eminem wil dat er altijd 6 blikjes Red Bull klaarstaan en 16 blikjes suikervrije Red Bull. Daarnaast ook 12 blikjes Cola Light en 24 flesjes Cola Light. Doe voor de lijn én het milieu.

3.     Violetology - de angst voor citrusvruchten

Adele verwacht een selectie van de beste rode wijn uit Italië, Spanje of Frankrijk. Een ruim assortiment aan kauwgom en een minder ruim assortiment aan vers fruit, maar… GEEN CITRUS! Verder nog wat bammetjes met kip en GEEN CITRUS! In hoofdletters. Overal. Allergie? Nee, pure haat.

Deliveroo

4.     K(ing)anye West

Kanye is zo lekker gewoon gebleven. Een kappersstoel, douche schoenen en veel, heel veel, alcohol is vereist. Tequila, Absolut Vodka, Hennessey likeur, wat Heineken biertjes (YES) om te ontnuchteren. En op een lege maag kun je niet drinken (en optreden). Dus doe daar wat yoghurt, een grote verscheidenheid aan noten en wat kauwgom bij.

5.     Peanut butter Jelly Time

Jay Z heeft 7 kleedkamers nodig, voor zijn grote ego. Daar moet een loveseat in, een enorme bank en 2 bij elkaar passende tafels. So far, fair enough. Nog wat Cola en Red Bull, niets waar Eminim zijn hand voor omdraait. En belangrijk: 1 pot met goede pindakaas en 1 pot met hele goede druiven jam. Nu wordt het interessant…

6.     Lady Guaca

Wij houden ook van guacamole maar Lady Gaga spant de kroon… een container aan guacemole. Backstage. Altijd. Verder nog wat vegetarische hotdogs, een groot bord niet-ruikende en niet-zwetende kaas en veel vers fruit. Mag citrusvruchten bevatten! Ha, kan al afgedankte fruit van dele deze kant op komen?

Deliveroo

7.     Oops… I did it again

Van Britney Spears horen we weinig… misschien omdat zij McDonalds hamburgers eist (zonder de broodjes) en een ingelijste foto van Princess Diana. Niet enorm lastig om te verwezenlijken, wel een bijzondere wens.

8.     Alicia 'Local' Keys

Alicia Keys heeft interesse in lokale producten, en terecht! Er moet altijd een geïmporteerd biertje klaar staan en een lokaal biertje. Daarnaast moeten er een paar menu's klaarliggen om te bestellen bij een lokaal visrestaurant of een goede lokale Italiaan. Eindelijk een rider waarin wij ons kunnen vinden.

Deliveroo

9.     De bescheiden wens van Marilyn Manson

Haribo gummibeertje. Oké. Lekker. En een kale, tandeloze prostituee. Oké. Raar.

10. What do you mean?

Belieber of niet, we believe dat dit gekkenwerk is. Een entourage van 120 man, 10 containers mijn persoonlijke spullen (banken, pingpongtafel en een massagetafel onder andere) en een persoonlijke chef. In zijn vrij grote 5 sterren suite moet alle decoratie in zijn lievelingskleur zijn: paars. En een kingsize bed en privé jet. Heeey, het is oke!

Wat staat er op onze rider voor bij ons optreden (een dansspektakel) tijdens ADE? Ontbijt. Op bed. Hmm!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application