1. Food-trends
  2. GINspiration! Feiten én: waar bestel je de lekkerste?
GINspiration! Feiten én: waar bestel je de lekkerste?

GINspiration! Feiten én: waar bestel je de lekkerste?

1. Holland's trots

Lang lang laaang geleden (in de 17de eeuw om precies te zijn) experimenteerde een Nederlandse dokter op zoek naar een medicijn tegen maagkwalen. Hij ontwikkelde de allereerste ginvariant en zo geschiedde. Of deze dokter eens wist waar vandaag de dag zijn 'medicijn' voor gebruikt wordt zou hij waarschijnlijk raar op kijken.

Deliveroo

2. Een zeer exclusief drankje…

Begin jaren 90 werd gin in Amerika verboden. En zoals met de meeste dingen, zodra iets verboden wordt wordt het aantrekkelijk! Gin nergens te verkrijgen? Thuis produceren it is! Want veel had je er niet voor nodig. Een fles graanalcohol, jeneverbessen en nog wat andere ingrediënten en je kon aan het destilleren geslagen.

3. Gin een waar medicijn?

Overseas waren de heldhaftige mannen uit het Britse leger er sterk van overtuigd dat GT's malaria kon genezen, wat ze op konden lopen in de Indische kolonie. Niet alleen lekker, maar dus ook nog goed voor je volgens de Britten. Maar helaas, de drank was geen goed medicijn. Too good to be true!

Deliveroo

4. Met z'n allen op naar de Fillipinos

Laat het maar weten aan de grootste GT liefhebber die je kent: jullie moeten op vakantie naar de Filipijnen! Hier worden ongeveer 25 miljoen kisten per jaar geconsumeerd. In Amerika en Spanje zijn ze er trouwens ook aardig goed in.

5. Body summer proof

'Nee ik ben aan de lijn!' is geen excuus meer als er wordt gevraagd of je ook een alcoholische versnapering wilt op het terras. Alhoewel je met een biertje al gauw de 120 calorieën aantikt, kan een GT met 65 prima door de beugel.

Deliveroo

Ga je zelf de barman of vrouw uithangen thuis? Of besteld je er eentje bij Tante Nel in Rotterdam naast je Patatje kaviaar bijvoorbeeld? Den Haag, ook niet getreurd. Daar gaan ze voor de signature GT met Bombay Sapphire bij Club Vers.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application