1. Food-trends
  2. Gespot: dé foodtrends van het najaar 2017
Gespot: Dé Foodtrends Van Het Najaar 2017

Gespot: dé foodtrends van het najaar 2017

In onze hedendaagse maatschappij zijn heel wat zaken onderworpen aan trends: mode, muziek, literatuur, … Maar ook de foodindustrie is trendgevoelig en verandert voortdurend. En die trends zien we vaak terug op de sociale media. Zo stond 2016 voor lokale voeding en was alles, van havermout tot een salade, in een jar (glazen bokaal) hip. Begin dit jaar waren de bentoboxen dan weer niet weg te denken uit foodland. En dit zijn de trends die het najaar van 2017 zullen kleuren.

1. Barbecue

De eerste trend die we zien opkomen, is er eentje uit de Amerikaanse traditie namelijk barbecue. Van slow cooked ribs tot verse burgers of lekkere groenten. Alles kan, zolang het maar gerookt of gegrild is. En bij Braai nemen ze BBQ héél serieus. Ze claimen de Amsterdamse versie van Freddy's BBQ Joint te zijn. Als je geen flauw idee hebt waarover we het nu hebben, dan moet je dringend Netflix openen een rondje House of Cards kijken. Want Freddy zijn ribbetjes zijn goed genoeg om politieke spelletjes te beïnvloeden en dat zijn dus grote schoenen om te vullen.

2. Aziatisch streetfood

Wie al eens doorheen Azië reisde, zal zich een ding heel goed herinneren: het heerlijke local streetfood. Want overal waar je gaat, vind je kraampjes met eten volgens de lokale recepten. Grote porties voor een lage prijs. Gelukkig hoef je tegenwoordig het vliegtuig niet meer te nemen om te genieten van heerlijk Aziatisch streetfood. In Amsterdam bijvoorbeeld kan je terecht bij Pho 91 in de Albert Cuypstraat. Op hun menu vind je onder andere heerlijke Pho (noodles soep), Bun (lauwe noodles salade) en een heleboel kleine gerechtjes die ideaal zijn om te delen of als voorgerecht.

3. Eten met de handen

A post shared by Kelvin Wu (@kelvinw) on

Dit najaar willen we het graag gemakkelijk hebben en kiezen we voor comfort food dat we met de hand kunnen eten: broodjes, wraps, pita, … Een heerlijk voorbeeld zijn de pita's van Meat & Greek in Amsterdam. Wat is er dan zo speciaal aan hun pita's, hoor ik je vragen? Wel, je kan daar zelf je pita samenstellen. En dat kan op basis van hun overheerlijke gyros vlees of het kan ook helemaal vegetarisch. Ze hebben daarnaast een ruime keuze aan bijgerechten om duimen en vingers bij af te likken.

4. Aandacht voor plantaardig

[[Instagram:BZ8AhewFriU]] 

Waar vegetariërs het een aantal jaar geleden op restaurant vaak moesten stellen met een kaaskroket en veganisten nog vaker met een bordje droge sla, wordt tegenwoordig steeds meer rekening gehouden met mensen die kiezen voor een plant-based eetpatroon. Ook mensen die niet 100 % veganistisch leven, kunnen tegenwoordig op restaurant wel eens kiezen voor een gezond, plantaardig alternatief. Weg met saaie slaatjes en welkom aan heerlijke, plantaardige gerechten. Bij Bertmans vind je gerechten die voornamelijk bestaan uit groenten of andere plantaardige ingrediënten. Hun menukaart is voornamelijk vega(n) en een groot deel glutenvrij. En ze is vooral ook heerlijk! Van ontbijt tot lunch tot vieruurtje: je vindt het er allemaal!

Bij Deliveroo zijn we het ook helemaal mee met deze foodtrends. Surf snel naar onze website om de restaurants uit dit artikel - en meer - te ontdekken. En geniet van een van deze foodtrends zonder dat je je luie zetel moet verlaten.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application