1. Food-trends
  2. Één team, één taak
Een team, een taak

Één team, één taak

Midden in het hartje van de Pijp opende dit powerduo alweer twee jaar geleden hun eerste vestiging. Inmiddels hebben ze nog een locatie in Oost, één in West en zitten ze vanaf april zo centraal als het maar kan in het Magna Plaza. We hebben het hier over dé hotspot van Amsterdam, waar menig foodlover vast en zeker al meerdere keren besteld heeft; Sushito. Hier waan je je even in de Hawaiiaanse sferen en proef je de lekkerste Poké Bowls en Sushi Burrito's.

Van Facebook moet je het hebben

Het powerduo dat achter Sushito zit zijn Sven en Steven. Twee Amsterdammers die één ding vrij zeker wisten: later zouden ze een eigen onderneming runnen. Toen beide in 2016 nog bezig waren met hun studie, kwam Sven een filmpje tegen op Facebook over, de toen nog in Nederland onbekende, Sushi Burrito. Beide waren meteen verkocht van het concept, alleen vanwege de studie kwam er nog geen concreet plan uit voort.

Inmiddels een paar maanden later met een diploma in de pocket kwam Sven, wonder boven wonder, dit keer een filmpje over een Poké Bowl tegen. Het concept bestond nog niet in Nederland, Amsterdam had behoefte aan iets snels en gezonds, of te wel let's go for it.

Niet lullen maar poetsen

Zo gezegd, zo gedaan. Op 1 januari kregen de jongens de sleutel van hun eerste pand in hartje de Pijp. Op 1 februari gingen ze open. Logistiek was het nog een chaos, maar het balletje begon te rollen. Samen met Sven zijn zusje stonden ze in de keuken. Van 07.00 tot 23.00, 7 dagen in de week, het eerste half jaar lang - niet lullen maar poetsen.

Deliveroo

De kers op de Poké Bowl

Nu is natuurlijk de grote vraag hoe deze Amsterdammers een goed Hawaiiaans gerecht op de markt hebben kunnen zetten. Een Hawaiiaanse overgrootopa? Jaarlijks wat tripjes naar Hawaï? Helaas was het antwoord niet zo spannend. Veel inspiratie hebben ze opgedaan uit sushi gerechten. De ingrediënten zijn ze gaan combineren en vervolgens avonden lang gaan proeven om te kijken wat het beste bij elkaar aansloot. De bowls en burrito's zijn dus door de jongens zelf tot stand gekomen. De sauzen daarentegen zijn bedacht door twee sterrenchefs van het Okura, de finishing touch van het gerecht!

In totaal hebben ze op dit moment ongeveer 25 verschillende ingrediënten waarmee het menu en jouw zelf samengestelde bowl of burrito wordt klaargemaakt. Elke dag komt alles vers binnen en ook de rijst koken ze dagelijks zelf.

Als je naar het menu kijkt is het vrijwel hetzelfde gebleven, in vergelijking met het begin. De smaak van de jongens sluit duidelijk aan op de vraag van de consument. Merken de jongens dat er een zelfontworpen bowl of burrito, populair is. Dan komt deze natuurlijk op het menu te staan! De Greenery is hier een voorbeeld van. Deze topper is het meest bestelde gerecht bij Sushito: zalm, avocado, edamame, zeewier salade, komkommer, wasabi mayonnaise en nori tempura. Staat het water bij jou al in de mond?

Deliveroo

Niet stil blijven zitten

Een ding is zeker, dit duo blijft niet stilzitten de komende tijd. Na het opzetten van de vestiging in West, gingen ze door met Oost. Eenmaal Oost op pootjes beginnen ze nu met Magna Plaza. Op deze centrale plek zullen ze vanaf april te vinden zijn. Net als in hun vorige drie vestigingen zullen ze in het begin weer zelf gaan staan totdat alles gaat zoals ze willen.

Na de zomer gaan ze kijken of uitbreiden naar andere steden mogelijk is. Het uiteindelijk doel is dat ze steeds meer uit handen kunnen geven en wie weet zitten dan de jaarlijkse tripjes naar Hawaii er wel in.

Inmiddels trek gekregen in deze heerlijke gerechten? Klik dan hier!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application