1. Food-trends
  2. De zomer is voorbij: al het vette eten opzij!
De zomer is voorbij: al het vette eten opzij!

De zomer is voorbij: al het vette eten opzij!

Wat was het weer een zomer. Of je nou op vakantie bent geweest of niet, we hopen dat je hebt genoten. En als het aan ons ligt valt onder genieten lekker veel eten met een drankje erbij! Als het eenmaal tijd is om back to life (…back to reality) te gaan kan je nog weleens balen. Niet alleen van het feit dat je uitzicht op de zee of het terras verruild is voor een computerscherm, ook omdat je beseft dat al die pasta's, ijsjes en cocktails misschien niet al te gezond waren. Na al dat eten, even zweten en wat gezonder eten.

Zeg ja tegen sla!

Verruil je dagelijkse pasta vongole voor een salade vongole. Een salade helpt je om weer een beetje variatie te krijgen en laat je inzien dat een goede salade net zo goed kan smaken als je vakantie food. En reken er maar op dat jij na het eten van zo'n mega gezonde salade weer topfit voelt. Laat je verrassen door de interessante combinaties van Venkel! Eten is meemaken!

Deliveroo

Venkel proberen? Geen (V)enkel probleem.

Van cocktail naar 'mocktail'

Verruil je cocktail voor een juice. Appeltje, (pr)eitje! Ze schieten als paddenstoelen uit de grond, de juicebars. Maar je hoort ons zeker niet klagen. Ze hebben alles: van cold pressed juices tot power shots. Alles om jou er weer bovenop te helpen! Na een zomer vol alcoholische shots, kan een tarwegras, flu- of ginger shot zeker geen kwaad. En alsof de PURE Juice Bar gedachten kan lezen, bieden ze ook 1, 2 of 3 dagen durend Detox pakket aan. Side note: ze hebben ook een healthy snack, de chocolate bite… Proberen!

Deliveroo

Bestel een juice bij PURE Juice Bar in Rotterdam

Poké bowl

Van aan acaï bowl op Bali naar een poké bowl. Dat een poké bowl ook nog eens gezond kan zijn is een klein geschenk uit de hemel. Kies de juiste ingrediënten, vermijd te veel saus en je bowl doet al die french fries van de vakantie vergeten. STACH is in een Aziatisch jasje gekropen en maakt de meest verse poké bowls voor je klaar. Wat ingrediënten die je kan kiezen op een rijtje: avocado, komkommer, bosui, edamame, haricots verts, mango, biet; het kan er allemaal in. Work hard, play hard, detox!

Deliveroo

Poké bowl? STACH tovert de zomer terug in je bo(w)l.

Wrap it up

        Ga in plaats van een gevulde wrap waar het vet uitloopt eens voor een gezonde versie van de wrap. Zalm, kip, falafel, geroosterde groentes: deze keuze is reuze. Helemaal een goed plan: ga eens voor volkoren. Volkoren wraps bevatten meer vezels dan de lichte wraps en ook nog eens meer mineralen als ijzer en zink. Side note: een wrap wordt het meest 's avonds gegeten, maar legt ook een prima bodem voor een actieve middag vol energie!

Deliveroo

Munch Fit Food: it's a wrap!

Guilty pleasure: Burgers

Een wijs man zei ooit: eat clean. Stay fit. And have a burger to stay sane. Ook in tijden dat jij gezonder wilt eten, kan een burgertje geen kwaad. Gelukkig zijn er genoeg anderen die ook zo graag een burger willen blijven eten in hun detox periode, en dat voor jou hebben mogelijk gemaakt. Want er zijn genoeg ingrediënten die die burger een stuk gezonder maken! Vervang het normale broodje door een speltbrood, en de frieten erbij door zoete aardappel. Een hoop groenten erbij en je voelt je bij lange na niet zo guilty!

Deliveroo

Burger cravings? SNCKBR helpt je een handje. Go!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application