1. Food-trends
  2. Dé guacamole gerechten voor jou op een rij!
Dé guacamole gerechten voor jou op een rij!

Dé guacamole gerechten voor jou op een rij!

Vandaag is het guacamole dag en wie wordt daar nou niet blij van?! De avocado is een hit waar je niet meer omheen kan. Zo gek is dat ook niet, de avocado bevat gezonde vetten (ja, die bestaan ook), biedt bescherming tegen bepaalde ziektes, zijn heel hoog in voedingswaarde en zijn een natuurlijk superfood. Oftewel kom maar door met die gerechten!

1. Let's go get some tacoooo's

Als je aan guacamole denkt, denk je aan Mexico. Als je aan Mexico denkt, denk je aan taco's, so here they are! De taco is een kleine gevouwen tortilla en wordt gevuld met allerlei ingrediënten. Met vandaag in het bijzonder de taco pulled pork van Popocatepeti. Dit zijn twee soft taco's met sla, rijst, pulled pork, bonen, zure room en natuurlijk guacamole.

Deliveroo

2. Nacho o'clock

Nachos uit de oven met kaas, salsa, guacamole, zure room en jalapenos. De snack waar je al van gaat watertanden zonder dat het voor je neus staat. Daarnaast ook perfect voor bij de vrijdagmiddagborrel of op het terras, en dus niet te missen in dit lijstje. Bij Sloppy Joe in Amsterdam-Zuid is onder andere deze topper te vinden.

Deliveroo

3. Helemaal uit je burrito bowl

Naast de poke bowl en salad bowl hebben we ook nog de burrito bowl. De burrito bowl is zelf samen te stellen bij Chidoz. Je begint met een "naakte" burrito en dan kan je kiezen uit verschillende toppings waarmee je hem helemaal eigen maakt!

Deliveroo

4. A apple a day keeps the doctor away

Bij Taco Cartel zijn de meest bijzondere taco's en burrito's te vinden. Zo ook de Burrito Al Pastor. Deze burrito bestaat uit varkensvlees gemarineerd in frambozen, sla, ananas, salsa, gezuurde uitjes en een guacamole met appel. Durf jij deze combi aan?

Deliveroo

5. Holy guacamoly!

Wie natuurlijk niet achter kon blijven is SALSA SHOP. Dé specialist op het gebied van Mexicaans eten. Naast burritos, burrito bowls, taco's en salsas hebben ze ook voor de gezonde onder ons verschillende salades. Alle salades bestaan uit verse sla met als hoofdingrediënt de keuze uit gegrilde kip, gegrilde biefstuk, gehakt, pulled pork of groentes. Om de salade helemaal af te maken kun je kiezen uit verschillende toppings, waaronder (natuurlijk) de homemade guacamole.

Deliveroo

Heb je zin in iets anders? Bekijk al het aanbod op deliveroo.nl!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application