1. Food-trends
  2. De food trends voor 2018, voorspeld door alle deliveroo collega’s wereldwijd
De food trends voor 2018, voorspeld door alle deliveroo collega’s wereldwijd

De food trends voor 2018, voorspeld door alle deliveroo collega’s wereldwijd

2017 was het jaar van glutenvrij eten. Het jaar van bowls, poké en buns. Je kon Instagram niet openen zonder een kleurrijke açaí bowl te liken. Dus wat heeft 2018 in petto - gaan er meer van ons voor een vlees vrij eetpatroon of gaan we vol voor de food mash up? We hebben het onze insiders gevraagd - het deliveroo team van over de hele wereld - en hun gevraagd wat zij voorspellen dat wij gaan eten dit jaar.  

De V van vegetarisch, veganistisch en vleesvervangers

Deliveroo

Meer en meer mensen gaan voor een vleesvrij regime. Of we nou toegewijde vegans, vegetariërs of flexitariërs zijn, we hebben meer plant gebaseerde opties dan ooit tevoren. Het team in Nederland denkt dat 'nep vlees' en vlees alternatieven nog groter worden in 2018, en wij zijn niet het enige Deliveroo team die denken dat vlees vrije maaltijden mainstream zullen worden.

Engeland en Ierland voorspellen ook dat vegan eten groot gaat worden dit jaar. Maar omdat vegans en vegetariërs meer verdienen dan enkel konijnenvoer, is er een enorme stijging te zien in nepvlees en plantaardige broodjes. Zo wordt er tegenwoordig in burgers een vlees vrij ingrediënt gebruikt genaamd heme om nep vlees die juicy textuur gegeven waar carnivoren zo naar verlangen. Dus als je er op uit bent om jouw vlees inname want te minderen maar niet zo'n fan bent van salades, houd je ogen open voor smakelijke alternatieven dit jaar!

Barbecue

Aan de vleesachtige kant van het spectrum: de barbecue schijnt weer een opmars te maken in Nederland in 2018. Spare ribs gaan natuurlijk nooit uit de mode, maar dit jaar komt er een Zuid Afrikaanse invloed bij kijken, met de ribbetjes gekookt met perfectie op een open vlam.

Deliveroo

Regionale superfoods

Het lijkt erop dat we elk jaar weer een ingrediënt herontdekken als superfood. En voor 2018, denken onze collega's in Duitsland dat wij de potentie van thuis gegroeide superfoods zoals bosbessen, kool en radijsjes gaan ontdekken.

De keuken van het Midden Oosten

Duitsland doet een wilde gok op de populariteit van het eten uit het Midden Oosten. Geurige smaken zoals za'atar, harissa en cardamom zullen toenemen in populariteit. En als je dan toch Midden Oosterse invloeden probeert, een must try gerecht voor 2018 is shashuka - een pittig tomaat achtig ei ontbijt dat er zeker voor zorgt dat jouw dag goed begint.

Acai bowls

Deliveroo

Hier nog zo'n ontbijt dat jouw vroege ochtend een stuk verdraagzamer maakt. Australië voorspelt dat acai bowls nog groter worden dit jaar. Deze gezellig uitziende bowl met bevroren acai bessen wordt vaak gemixt met andere fruitsoorten en siropen en vervolgens afgetopt met heerlijk vers fruit en crunchy granola.

Proteïne ice cream

Eerst was er frozen yoghurt en toen kwam protein ice cream in het plaatje. Omdat fanatieke sporters ook wel van een lekker dessert houden, is dit gerecht de perfecte post-workout pudding. Weinig calorieën, weinig suiker, weinig vet en vol proteïne! Wij boeken nu onze vlucht als dit groot wordt in Australië!

Instagram-friendly foods

Deliveroo

Singapore voorspelt dat we ook dit jaar blijven houden van fotogeniek eten, met felle schaduwen en unieke figuren die onze Instagram feeds opvullen. Allerlei varianten van de zoete aardappel zullen in ieder geval voor likes blijven zorgen in 2018. Like en share, win niets.

Poke bowls

Deliveroo

Aloha, Hawaïaanse poke bowls! Zowel het team in Frankrijk als het team in Dubai zien deze bowls van zonnestralen nog meer opbloeien dit jaar. Stukje bij beetje wonnen ze de harten van de Engelsen in 2017, nu zullen deze verse gerechten met rauwe vis, knapperige groenten en umami sauzen geserveerd op een bedje van rijst ook jouw nieuwe go-to lunch worden.

Sherry en non-alcoholische cocktails

Zelfs nadat januari volledig opgedroogd is, zal de rest van 2018 ook nog gaan om bewust drinken. We zullen wat vaker sippen aan een mocktail en proberen onze alcoholinname wat naar beneden te brengen dit jaar. Maar wanneer we dan voor een fancy drankje gaan, maakt sherry een comeback.

Burritos

Deliveroo

Burritos waren het op een na meest populaire gerecht in de wereld op Deliveroo vorig jaar, en het kwam allemaal neer op Mexicaans georiënteerd restaurant Boojum, gevestigd in Dublin. 2018 ingaand denkt het team in Ierland dat deze gevulde tortilla wrap net zo populair gaat zijn als afgelopen jaar, maar met een groei in vegetarische versies.

Cheese tea

Kaas thee is een fenomeen in China en dus denkt ons team in Hong Kong dat dit de must-have drank gaat worden voor 2018. Maar we hebben het niet over brie in jouw glas - dit is een ice tea afgetopt met een fluffy cream cheese mix dat of gezoet is of besprenkeld met zout.

Hybrid food

Deliveroo

Italië, maar ook de teams in Australië en Duitsland, zien hybride eten aan de horizon. We hebben het dan over fusies zoals sushi burgers, sushi burritos, ramen burgers en croissant-donut samenstellingen, zoals Dominique Ansel's Cronut®, die zekerste weten de food scene gaan verrassen dit jaar.

Okonomiyaki

Uhm… Wat? Italië's food scene is ook aan het genieten van Aziatische invloeden op het moment, wat alleen nog maar meer zal gaan toenemen dit jaar. Delicate kleine dim sums gaan zeker weer groot worden, net zoals ''okonomiyaki'' - een Japans smakelijk pannenkoekje dat je grofweg vertaalt als ''wat je lekker vindt, gegrild''. Het wordt gemaakt van beslag met geraspte kool, die vervolgens wordt bedekt met varken, octopus of inktvis.

Deliveroo

Welke food trends wil jij proberen in 2018? Bekijk welke gerechten je kan vinden op deliveroo dichtbij jou!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application