1. Food-trends
  2. De 5 gekste en lekkerste salami gerechten
De 5 gekste en lekkerste salami gerechten

De 5 gekste en lekkerste salami gerechten

Waarschijnlijk stond het al dik gedrukt in de agenda's van de echte salami lovers, maar voor diegene die het even gemist hebben, vandaag is het weer Internationale salami dag! Deze dag vier je natuurlijk met een heerlijk salami gerecht, vandaar hebben wij de gekste en lekkerste salami gerechten die op Deliveroo te bestellen zijn voor jou op een rijtje gezet.

1. Broodje Gerry

De lekkerste Italiaanse bollen van Utrecht vind je overduidelijk bij Broodje Gerry. Naast het feit dat ze heerlijke broodjes verkopen zijn ze ook nog eens onwijs betaalbaar. Het broodje van de zaak, ook wel "broodje Gerry", past helemaal in het thema van vandaag. Een Italiaanse bol belegd met salami, chorizo, kaas, wortel en groene peper.

Deliveroo

2. Panzerotto al salame

Een panzerotti is een typisch Italiaanse snack. Vanaf de buitenkant ziet het eruit als een groot dubbelgevouwen pasteitje, binnenin zit een heerlijke warme vulling die uit allerlei ingrediënten kan bestaan. Een van de panzerotti's van La Polpetta is gevuld met tomatensaus, mozzarella en salami. Daarnaast hebben ze ook nog een spicy variant met mozzarella, pikante salami en aardappel. Probeer deze twee heerlijke panzerotti's om te zien welke jij het lekkerste vindt!

Deliveroo

3. Tomino croissant

Internationale salami dag alvast aftrappen tijdens het ontbijt is zeker mogelijk. Bij La Chesa, waar ze gespecialiseerd zijn in het serveren van verse koffie, bagels en zoetigheden, kan een croissantje natuurlijk niet ontbreken. Met vandaag in het bijzonder; de Tomino croissant. Een croissant met gegrilde salami, scrambled eggs, groene peper, feta kaas, tomaat en komkommer. Hoe lekker klinkt dat om je dag mee te beginnen?

Deliveroo

4. Toscana in Blu

Een pizza met salami kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, dus hier is 'ie dan. Deze pizza van CIRO 1939 met originele Napolitaanse pikante salami is er niet zomaar een, samen met de gorgonzola DOP, mozzarella en de verse tomatensaus is hij helemaal af. De gorgonzola DOP is de oudere broer van de zachte gorgonzola Dolce. De smaak is wat pittiger en hij is smeuïger van structuur.

Wil je een keer iets anders proberen dan de standaard pizza salami, try it out!

Deliveroo

5. Bruschetta calabrese

Last but not least hebben we La bruschetta & co in Den Haag. Aan de hand van hun naam kan je al raden wat hier de specialiteit is. Met vandaag in het bijzonder De Calabrese, een bruschetta met tomaat, mozzarella, gedroogde tomaten en pikante salami.

Deliveroo

Heb je zin in iets anders? Bekijk al het aanbod op deliveroo.nl!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application