1. Food-trends
  2. De 10 lekkerste Italiaanen van het land
De 10 lekkerste Italiaanen van het land

De 10 lekkerste Italiaanen van het land

Of je nou de jumbo jet naar Italië pakt of la dolce vita in Nederland nabootst: Italiaans eten kan je niet missen deze zomer. Sinds 1813 zijn de Nederlandse kaaskoppen gek op de gerechten uit de Laars.

En begin 2000 werd het wel écht duidelijk dat aardappel in Nederland plaats moest maken voor pasta als basisvoedsel. Maar ook andere Italiaanse gerechten zoals tiramisu, bruschetta en caprese consumeren wij maar al te graag. Uitgebreid Italiaans dineren zonder uren in de keuken te staan terwijl je die uurtjes ook op terras kan doorbrengen? Wij weten waar je de allerlekkerste gerechten besteld.

1. Napoli vs. Amsterdam

Renzo's is een van de meest smaakvolle Italiaanse eetwinkels van de hoofdstad als je het ons vraagt. De ravioli is slechts een aanrader, want alles is hier genieten.

Deliveroo

2. Bruschet(ja)

Mangia Pizza heeft meer dan alleen pizza. Eigenaar Antonio komt uit de buurt van Napels en heeft de beste Italiaanse delicatessen naar de grachtengordel en omstreken gebracht.  

Deliveroo 

3. There's always room for dessert

Bij Pazzi beloven ze alle gerechten met echte passie te maken. Dat proef je zeker terug in hun tiramisu.

Deliveroo

4. Pizza's in de parel

Da Attilio mag zichzelf zonder enige schroom het oudste Italiaanse specialiteitenrestaurant van Breda noemen. Simpel maar overheerlijk: Cannelloni di Carne!  

5. In het Zuiden schijnt altijd de zon…

In het zuiden vind je Pizzabar Deeg: de naam zegt het al. Genoeg keuze in pizza's, maar onze tip is toch wel de pizza Tartufo.

A post shared by Pizzabar DEEG (@pizzabardeeg) on

 

6. Ik wil kaas!

Niks voor niks de best lopende pizzeria op Deliveroo. Follia is een begrip in Den Haag. probeer de overheerlijke burrata!

Deliveroo

7. Calzone met parmaza uit Italia…

Ik heb zo'n zin in een pizza calzone… Erg cliché. Wel nog steeds errrg lekker, helemaal die van Donatello's in Leiden!

8. Your pizza is made in the dolce vita

Liefde voor authentiek Italiaans eten bij Trattoria la Dolce Vita in Nijmegen. Tip van de chefs: Proef eens de Antipasti di Mattia…

Deliveroo

9. Never enough nutella

Dolce betekent eigenlijk letterlijk zoet, maar Italianen vertalen het figuurlijk naar het goede leven. Bij Pietza in Eindhoven zijn ze zeer thuis in de zoete desserts. Nutella calzone anyone?

A post shared by Pietza Bar (@pietza_bar) on

 

10. Echo in de koelkast? La Pizza!

Veel Rotterdammers noemen La Pizza wanneer je vraagt naar waar ze de beste pizza's hebben. Maar vergeet ook zeker hun assortiment aan antipasti niet!

Deliveroo

Tempo al tempo, je kunt ook gerust zelf even kijken of jouw favoriete Italiaan er tussen zit! Salute!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application