1. Food-trends
  2. Comfort food the sweet version: desserts van over de hele wereld!
Comfort food the sweet version: desserts van over de hele wereld!

Comfort food the sweet version: desserts van over de hele wereld!

Een zware week op het werk, een pijnlijke break up of druilerig weer - er is maar een ding dat dat alledrie kan goedmaken en dat is comfort food. En wanneer je een echte zoetekauw bent die voorzien wilt worden van je behoeften, is een dessert ideaal. Dus keer die frons om, want wij hebben de ultieme lijst met de beste comforting puddings en zoetigheden van over de hele wereld op Deliveroo.

Banana Pudding, Magnolia Bakery – Dubai, Verenigde Emiraten

Heb je wel eens zo'n dag gehad waarna je denkt: ik ben klaar met het volwassen leven. Dan is banaan en custard de ultieme nostalgie die jouw weer jong laat voelen. Veel nostalgischer dan de befaamde banaan pudding van Magnolia Bakery wordt het namelijk niet. Deze lagen van vanille wafels, zachte bananen en vanille pudding zijn zo legendarisch bij Magnolia Bakery dat ze hun eigen speciale plekje hebben op het menu.  

Sticky Toffee Pudding, Kith and Kin – Leeds, Verenigd Koninkrijk

Sticky toffee pudding is een echte Britse comfort food klassieker. Zo'n warme sponsachtige cake geserveerd met een rivier van hete toffeesaus en crème is de perfecte remedie voor een regenachtige dag. Dus als je binnen vast zit hoef je niet je oma op pad te sturen om er zo eentje voor je te gaan maken, je kunt er gewoon een laten bezorgen van Kith and Kin.

Pint of ice cream, Ben & Jerry's – Amsterdam, Den Haag & Rotterdam, Nederland

 

Een relatie beëindigen is nooit gemakkelijk - maar als je twee vrienden Ben & Jerry je gezelschap houden is het al iets dragelijker. Dus schuif in die pyjamabroek, zet Celine Dion wat harder en kruip in de rol van Bridget Jones met een bak van Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie. Maar ga nou niet de kou in en op je slippers naar de supermarkt, wij zorgen voor je!

Butterscotch Pancakes, My Old Dutch – London, Verenigd Koninkrijk

 

Weekenden zijn voor uitslapen gemaakt. Dus die ochtenden waarin je geen afscheid wilt nemen van je heerlijke donzige deken, kan je er gewoon voor kiezen om Butterscotch Pancakes van My Old Dutch te laten bezorgen. Deze fluffy pancakes met een topping van alles van Nutella tot Maltesers en Milkyways, maken jouw ochtend helemaal comfy en warm, zelf als het buiten vriest.

The Legendary Lime Tree Carrot Cake, The Lime Tree Café – Dubai, UAE

Deliveroo

Wie houdt er niet van luie dagen gespendeerd met oma en een plak zelfgemaakte cake? Maar als je onverhoopt nog steeds op kantoor bent, en een bezoekje aan je favoriete dame zit er voorlopig even niet in, kies dan voor een plak van The Lime Tree Café's legendarische carrot cake. Dagelijks vers gebakken op een traditionele manier dat de bakkende oma's doorgeven naar de volgende generatie, kunnen we met zekerheid zeggen dat dit echt een afternoon treat is - maar zeg maar niet tegen oma dat het net zo goed is als die van haar...

Chocolate Croissant Bread & Butter Pudding with Maple Syrup, The Laundrette – Manchester, Verenigd Koninkrijk

Wanneer het winterse weer aantreedt, is er niks zo fijn als thuiskomen als wanneer er een old school brood en boter pudding op je staat te wachten. Ook al houd je nog zo ontzettend van die ene variant die je mams of paps voor je maakte, waarom til je het niet naar een hoger niveau met chocolade croissant brood & boter pudding met maple siroop van The Laundrette?

The Big Pouffe, Ici Grenoble – Grenoble, Frankrijk

Soezen zijn het meesterwerk binnen de Franse patisserie en hebben als doel jouw jeugdherinneringen terug te brengen. Dus voor perfecte soezen, moet je bij Ici Grenoble zijn en gaan voor The Big Pouffe. Een gigantische maar delicate bal gebak waar het vanille ijs bijna uitbarst, met als topping gesmolten chocolade. Pak je lepel erbij en ga terug in de tijd!

We hebben al jouw zoetigheden op een rijtje gezet - hier is meer van het beste comfort food van over de hele wereld op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application