1. Food-trends
  2. 5x Waarom Bosschenaren de beste Bourgondiërs zijn
5x Waarom Bosschenaren de beste Bourgondiërs zijn

5x Waarom Bosschenaren de beste Bourgondiërs zijn

Als wij aan Den Bosch denken wij aan het Bourgondische leven. Want wat kunnen ze daar genieten van allerlei soorten eten en drank, feesten als een gek wanneer het weer carnaval is en wat hebben ze toch een gezellig accent. Maar daar zijn ze natuurlijk niet de enige in. Ze gaan de strijd aan met steden zoals Breda en Eindhoven, maar weten zij het bourgondische leven beter te leven? Dasnie. Lees maar eens even waarom, we hebben vijf redenen voor je op een rijtje gezet!

1. Keigezellig!

's Hertogenbosch heeft het oudste stadscentrum van Nederland en barst van de gezellige terrasjes. En ze hebben niet één restaurantgebied, nee, ze hebben er maarliefst drie. Namelijk Uilenburg, de Korte Putstraat en de Parade. Kunne gij overal makkelijk neerstrijken.

A post shared by Penny (@pennybruijninckx) on

2. Sjekladebol

Er is geen andere stad die zo bekend staat om zijn zoete delicatesse als Oeteldonk. De Bossche bol, de holy grail! Gebakken van soezenbeslag, daarna gevuld met slagroom en vervolgens geglazuurd met gesmolten chocolade fondant. Zelf proberen? Bij Lunch- & Dinercafé Van Puffelen ben je aan het goede adres. Deze bollen om je vingers bij af te likken hebben een diameter van 12 cm, maar Den Bosch zou Den Bosch niet zijn als ze ook een versie hebben met een dubbele doorsnede. Deze heet, hoe kan het ook anders, de reuzenbol.

A post shared by Jewel (@ilovepixiesj) on

3. Borrelen & flaneren

In september kun je je smaakpapillen verwennen op de Parade, want daar vindt jaarlijks het evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch plaats. Verschillende Bossche restaurants laten zich van hun beste kant zien, zodat jij subiet met het zonnetje op je bol kan proeven, borrelen en eten.

4. Da hebben ze nie boven de rivieren

Ze hebben een eigen hashtag. Speciaal voor de bourgondiërs in Brabant! Onder de noemer #brabantcelebratesfood. Zoek maar even op, en zie al die fijne kiekjes die de Bosschenaren eraan hebben gekoppeld. Zij weten wel wat lekker is!

5. HC Den Bosch: Kampioen lekker eten

Zelfs de dames van hockeyclub HC Den Bosch hebben een bourgondiër in zich schuilen. Tophockeyster Maartje Paumen eet gewoon waar ze zich goed bij voelt. En als ze op vakantie is, kan ze echt wel even flink de Bourgondiër uithangen en lekker genieten. Heeft ze gewoon nodig. Maartje, we snappen je. Bourgondiër ben je en blijf je!

Moge het duidelijk zijn, Den Bosch barst van het lekkere eten. Poké bowls, Thais, salades, pizza, alles is er en het is er in overschot. Proost op het bourgondische leven!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application